Nappal és este is szánkózhatunk a Tarajkán Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2014/01/30
Hirdetés
Az utóbbi napokban elegendő mennyiségű hó hullott ahhoz, hogy megnyithassák a Tarajkáról (Hrebienok) Ótátrafüredre (Starý Smokovec) vezető 2,5 km hosszú szánkópályát. Így aztán mától, január 30-tól napközben ismét használhatják a tátrai szánkózás szerelmesei ezt a méltán kedvelt pályát. Zuzana Fabianová, a pályát üzemeltető Tatry Mountain Resorts (TMR) szóvivője elmondta, hogy a pályát megfelelően előkészítették, azon jelenleg 10 cm-es hóréteg található. A Magas-Tátrában, közelebbről a Tarajkán január 31. és február 2. között ismét megrendezésre kerülő jégszobor fesztivál (Tatry Ice Master) ideje alatt pedig este 19:00 és 21:00 óra között éjszakai szánkózásra is lehetőség lesz.

 

A korábbi években megszokott módon szánkót ezúttal is bérelhetünk a sikló alsó állomásánál, naponta 8:30 és 16:30 között. A szánok bérleti díja típustól függően 6.- és 10.- € között mozog. Az éjszakai szánkózásnál 1 menet siklóval 7.- €, 1 menet siklóval + szán 8.- €, 2 órás siklójegy 13 €, 2 órás siklójegy + szán 18 €. Éjszakai szánkózásra minimum 10 személy jelentkezése, és maximum -20 °C hőmérséklet mellett van lehetőség. Részletek: https://www.vt.sk.

 

A jégszobor fesztivál idején a sikló is hosszabb üzemidővel, este 22:00 óráig közlekedik.
Annak ellenére, hogy az utóbbi napokban visszatért a tél a Magas-Tátrába, és több centiméter hó hullott, még mindig vannak olyan lejtők, ahol nem lehet síelni. „Jelenleg intenzíven dolgozunk azon, hogy a Kő-pataki-tó és Tátralomnic közötti síterepen megnyithassuk a piros jelzésű, General nevű sípályát, ennek megnyitását e hét végére tervezzük” – mondta a szóvivő. Még mindig nem lehet viszont síelni a Magas-Tátra legmagasabban fekvő sípályáján, a Lomnici-nyereg alatt, ahol a pálya megnyitása teljes egészben a természetes hó mennyiségétől függ.

 

 

Hirdetés
Hirdetés