25 km karbantartott sífutópálya Csorbatón Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2013/01/07
Hirdetés

 

 

Az idei téli szezonban az eddiginél kedvezőbb feltételek várják a sífutás szerelmeseit Csorbatón. „Csorbató már évek óta a sífutás Mekkája nem csak a Magas-Tátrában, de egész Szlovákiában” – mondta el Peter Chudý, a Magas-Tátra Turisztikai Egyesület vezetője. Ebben az évben sikerült eltávolítani a korábbi szélvihar maradványait a sífutópálya újabb szakaszain.

 

„Csorbató település a 2012/2013-as téli szezonban 25 km, naponta karbantartott sífutópályával várja nem csak a településre, de a Magas-Tátrába más településeire érkező vendégeket is” – tette hozzá a turisztikai szakember. Véleménye szerint ez nem csak a látogatóknak jó hír, hanem a település lakosságának is.

 

A sífutópályák ügyében Csorbató szeretne együttműködni Tátravárossal, hiszen az ottani tervekben is szerepel sífutópálya kialakítása Tátrafüred és Tátralomnic térségében. Utóbbi településeken azonban a sífutópálya üzemeltetése sokkal inkább függ az időjárástól, hiszen 300-400 méterrel alacsonyabban fekszenek, mint Csorbató. Tátralomnicon most került kialakításra egy 3 km-es körpálya, amely a felvonó alsó állomásától a hóágyúk vízellátását biztosító víztározóig vezet. Ez a rövid pálya biztosan síelhető lesz a tél folyamán, de a további szakaszok Tátralomnicon és Tátrafüreden csak elegendő természetes hó esetén használhatók. „Ebben az évben nem volt jelentős beruházás a Magas-Tátrában, a síközpontok üzemeltetői viszont Tátravárossal és a turisztikai szervezetekkel együttműködve mindent megtettek azért, hogy jobb feltételekkel várják a sífutást kedvelőket” – fejezte be Chudý.
Hirdetés
Hirdetés