Nemzetközi korcsolya-verseny Ótátrafüreden Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2012/02/10
Hirdetés
A Magyar Világhíradó 674. számában láthatták a mozilátogatók 1937. januárjában az alábbi rövid tudósítást az Ótátrafüreden (pontosabban Csorbatón) megrendezett nemzetközi korcsolyaversenyről, amelyen a tudósítás szerint jól szerepeltek a magyar versenyzők.
A film inzertszövege az alábbi: „A Magas Tátrában… Számos díjat nyertek korcsolyázóink az Ótátrafüreden megrendezett nemzetközi korcsolyázó versenyeken. Elekta Journal”

 

 

 

 

A rövid bejátszásban az inzertszöveg után a Csorbai-tótól nyíló kilátást mutatja be a kamera, keletről nyugat felé haladva láthatjuk a Bástya-hát széles ellaposodó tömbjét, a Malompataki-völgyet, hátterében a Csorbai-csúccsal, valamint ennek bal oldalán a Szoliszkó-gerincét, ahol akkor még nem volt sem sípálya, sem menedékház. A következő filmkockákon magából a versenyből láthatunk néhány másodperces részletet. Ebből kiderülhet számunkra, hogy ezt a korcsolyázó-versenyt a címmel ellentétben nem Ótátrafüreden, hanem a Csorbai-tó jegén rendezték meg, hiszen a versenyzők mögött a tó panorámája mellett tisztán kivehető a tó partján álló Tivoli villa.
Hirdetés
Hirdetés