Óriási blamázs - elmarad a Téli Siketlimpia! Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2011/02/17
Hirdetés

 

 

Ismét óriási presztízsveszteség érte Szlovákiát: február 11-én hivatalosan is bejelentették, hogy elmarad a Magas-Tátrában és Jasnán lebonyolításra kerülő siketek olimpiája. Az országnak hatalmas presztízsveszteséget okozó lemondás hátterében különböző okok (anyagi nehézségek, szervezési és kommunikációs hiányosságok, valamint személyi konfliktusok) állhatnak. Egyelőre az biztos, hogy folyik a felelősök keresése, de leginkább az egymásra mutogatás.

 


 

 

 

A hallássérültek olimpiáját 1924-től tartják nyilván, az első téli siketlimpiát 1949-ben rendezték meg Seefeldben. A 17. Téli Siketlimpiai Játékok (17. Winter Deaflympics) megnyitóját 2011. február 18-án kellett volna megtartani Csorbatón, a versenyek február 26-ig kerültek volna megrendezése. Mivel közel vagyunk a tervezett megnyitóhoz, így a tátrai szállodákban már több sportoló elfoglalta szállását, akik 4 évet készültek életük egyik legfontosabb versenyére, ami most már biztosan elmarad.

 

 

E sajnálatos hír után a világ legjobb siket sportolóinak újabb 4 évet kell várniuk, hogy ismét összemérhessék erejüket, a következő Téli Siketlimpiai Játékokat 2015-ben Vancouverban rendezik meg.

 

 

A legfrissebb, február 16-án kelt hír szerint a sportesemény elmaradása miatt Szlovákiát ideiglenesen kizárták a Siketek Nemzetközi Sportbizottságából.

 

 

Teljes hír: www.bumm.sk

 

Hirdetés
Hirdetés