Hivatalosan is megkezdődött a síszezon Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2010/12/19
Hirdetés

 

Bár a csorbatói sípályákon már két hete lehet síelni, csak tegnap volt a 2010/2011-s síszezon hivatalos megnyitója a Park Snow síközpontban. A program keretében a látogatók először láthatták a síközpont új kabaláját, Lola egeret. Az illetékesek az elmúlt évinél jobb szezonban reménykednek. Annak ellenére, hogy a kelleténél később jött a havazás, tartós hidegben bíznak a pályák üzemeltetői, ami főleg a sífutópályáknak lenne hasznos, ahol nem tudnak hóágyúkat használni.

 

A tó körüli sífutópályákat korszerűsítették és kibővítették, a környezetvédőkkel közösen olyan nyomvonalat jelöltek ki, amely a legkevésbé zavarja a vadon élő állatokat. A tó körül összesen hat, különböző nehézségi fokú, jelzett és karbantartott pálya várja a sífutás kedvelőit, akik felkészültségüknek megfelelően indulhatnak neki a különböző nehézségű pályáknak. A jelzett pályák hossza: Világoskék kör - 1,5 km; Zöld kör - 2 km; Sárga kör - 3 km; Vörös kör - 4 km; Sötétkék kör - 5 km.
Szombattól az Interski pálya mellet már használható a Szoliszkó és az Esíčko pályája is. A Furkota pálya megnyitása viszont még várat magára, az időjárás alakulásától függően Karácsonykor talán már ezt a pályát is használhatják a téli sportok kedvelői.
Forrás: https://www.tatryportal.sk,
Hirdetés
Hirdetés