A szlovákiai síközpontok várják a magyar turistákat Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2010/11/28
Hirdetés

 

 

Az utóbbi években egyre több felvidéki és tátrai szálloda alkalmaz magyarul is beszélő személyzetet, és ezeknek a szálláshelyeknek a honlapját általában magyar nyelven is olvashatjuk. Az idegenforgalomból élők többek között ezekkel a marketingfogásokkal, valamint kedvező ajánlatokkal próbálják visszacsábítani az utóbbi években elmaradt magyar turistákat. A kedvezőtlen 2009/2010-es szezonban csökkent a magyar síelők száma Szlovákiában. A síközpontok most megpróbálják ezt a helyzetet visszafordítani, és pozitív irányban terelni a cseh, a lengyel és a magyar turisták, síelők számát. A célzottan ennek a régiónak készült téli kínálatban kiemelt helyet foglal el a magyar síelők, turisták visszacsábítása.
A legjelentősebb szlovákiai síközpontok, mint pl. Dóval (Donovaly), Tále, a besztercebányai régió, Magas-Tátra város, de ugyanígy Igló, a Deménfalvi-völgy és Ócsad (Oščadnica) síterepei is önálló pulton fogadták az érdeklődőket november 12-14 között a 20. alkalommal megrendezett Hó-Show idegenforgalmi kiállításon a budapesti vásárközpontban. A Szlovák Idegenforgalmi Hivatal standján – amely Soňa Jelinková irányítása alatt a kiállítás legszebb kiállítóhelyei közé tartozott – 12 pulton várták a látogatókat az idegenforgalmi ágazat jelen lévő munkatársai.
Az általában megszokott kínálaton kívül élő népzenével, helyben készült juhtúrós sztrapacskával és más ínyencségekkel várták a Szlovákia iránt érdeklődő látogatókat. Rendkívül népszerű volt a Pavol Landa síakrobata által bemutatott sí-szimulátor, amelyet tesztelhettek is a látogatók.
Aki jelen volt, az láthatta és érezhette azt a vendégszeretetet, amellyel a szlovák síterepek várják, pontosabban visszavárják az utóbbi években sajnos megfogyatkozott magyar turistákat.

 

Hirdetés
Hirdetés