Halálos villámcsapás a Giewonton Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2022/06/29
Hirdetés
Néhány perccel délután 17:00 óra után érkezett a bejelentés a Tátrai Önkéntes Mentőszolgálat (TOPR) központjába arról, hogy egy turistát villámcsapás ért a Giewont csúcskupoláján. A bejelentést követően öt hegyimentő indult a helyszínre, akik azonnal hozzáláttak az újraélesztéshez. A sikeres újraélesztést követően a sérültet helikopterrel a zakopanei kórházba szállították, ahol a sikeres újraélsztés ellenére este 7 órakor halottnak nyilvánítottak. A halál oka nagy valószínűséggel közvetlenül a villámcsapás volt, a baleset a Giewont tetején lévő kereszttől néhány méterre történt.
Ma további két személyt kellett helikopterrel evakuálni a Tátrából: egy turista összeesett a Kis-Kápolna-csúcs (Mały Kościelec) közelében, egy másik személy pedig bokasérülést szenvedett, miközben a Gáspár-csúcsról (Kasprowy Wierch) ereszkedett a Gąsienica-tisztásra (Hala Gąsienicowa).
Rajtuk kívül több turistát kiszáradási tünetekkel szállítottak a zakopanei kórházba. Az előrejelzések szerint a következő napokban heves viharok fordulhatnak elő a Tátrában. A hegyimentők felhívják a figyelmet, hogy vihar közeledtével haladéktalanul hagyjuk el a csúcs- és gerincrégiót, és ereszkedjünk le az alacsonyabban fekvő területekre.
Forrás és fotó: https://www.facebook.com

Hirdetés
Hirdetés