A hegyimentők segítettek egy turistának... …aki ellopta a kabátjukat Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2021/12/16
Hirdetés
Botrányos helyzet alakult ki december első hétvégéjén az Óriás-hegység (Karkonosze) lengyel oldalán, miután december 4-én egy turistához hívták az Önkéntes Hegyimentő Szolgálat (GOPR) hegyimentőit, aki rövidnadrágban próbálta megmászni a Śnieżka csúcsát. A mentőakció során az egyik hegyimentő kölcsönadta a férfinak a kabátját, hogy melegen tartsa őt. A helyzetet az Óriás-hegységben dolgozó hegyimentők saját Facebook profiljukon osztották meg:
„Miután leértek a hegyről, a mentett személy egy „pillanatra” kölcsön kérte a hegyimentő kabátját, hogy abban lemehessen az autójához, felöltözzön, és megígérte, hogy mindjárt visszahozza. Ez szombaton történt, a kabát a mai napig nem tért vissza” – olvasható a hegyimentők jelentése.
„Kedves Turista, tudjuk, hogy még mindig sokkos állapotban van. Még mindig úgy gondoljuk, hogy ez véletlen egybeesés, vagy hmm… figyelmetlenség eredménye? Kérjük azonban, hogy adja vissza a kabátot, mert ez a GOPR emblémával ellátott mentőfelszerelés, amely kemény téli körülmények között szükséges a munkánkhoz. Az ügyet ma jelentjük a rendőrségnek.” – olvasható a bejegyzésben.
Forrás és fotó: https://tatromaniak.pl

Hirdetés
Hirdetés