Enyhülnek az intézkedések, a Tátra visszatér a normális kerékvágásba Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2021/06/02
Hirdetés
A Magas-Tátrában május 31-től, hétfőtől tovább enyhültek a járványvédelmi intézkedések, a poprádi járás rózsaszínről narancssárga besorolásúvá változott. Amint arról a Magas-Tátrai Turisztikai Egyesület (ZCR Vysoké Tatry) beszámolt a legtöbb szálloda, étterem és látnivaló már nyitva van. Néhány nagyobb szálláshely csak júniusban nyitja meg kapuit, az egyesület közleménye szerint azonban hétfőtől a Tátrában az élet lassan visszatér a szinte normális kerékvágásba.
Több kulturális intézmény is nyitva van már, mint pl. a Tátrai Nemzeti Park múzeuma és a Botanikus kert Tátralomnicon, a Film- és Fotómúzeum Ótátrafüreden, valamint a Népművészeti Galéria.

Május 31-től a Tátrában (mint narancssárga besorolású járásban) zárt térben az arcmaszk helyett lehetőség lesz sálat vagy kendőt viselni. Ami a szállásokat illeti, a szobák kapacitás nincs korlátozva, a létesítményeknek azonban be kell tartaniuk a higiéniai ajánlásokat, például az érintkezési felületek tisztításának vagy fertőtlenítésének fokozott gyakoriságát.
Az éttermekben és kávézókban engedélyezett a beltéri ültetés és fogyasztás, egy asztalnál azonban legfeljebb négy személy vagy egy háztartásból származó személyek ülhetnek. Az asztalok között két méter távolságnak kell lennie. A vendégeknek abban az időszakban, amikor nem fogyasztanak, maszkot kell viselniük.
A turisztikai egyesület emlékeztet arra, hogy a legfeljebb tíz személy befogadására alkalmas felvonók kabinjaiban egyidejűleg csak az egy háztartásban élők utazhatnak, a nagyobb befogadóképességű kabinok pedig legfeljebb félig tölthetők fel.
A beltéri szolgáltatások igénybevételének feltétele az oltási igazolás vagy annak igazolása, hogy átestünk a betegségen, ill. a 24 óránál nem régebbi negatív antigénteszt vagy 72 óránál nem régebbi PCR-teszt (ez a szabály a 10 év alatti gyermekekre nem vonatkozik).
Forrás és fotó: https://spis.korzar.sme.sk

Hirdetés
Hirdetés