Ismét megnyitották a tarajkai jégtemplomot Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2020/11/23
Hirdetés
2020. november 20-tól, péntektől ismét látogatható Szlovákia egyik legismertebb és legnépszerűbb téli attrakciója, a Magas-Tátra szívében található Ótátrafüred (Stary Smokovec) közelében fekvő Tarajkán (Hrebienok) immár nyolcadik alkalommal elkészített jégtemplom.
A koronavírus-járvány miatt meghozott korlátozások ellenére ebben az évben is megépítették ezt a közkedvelt látványosságot, melyet ezúttal a szentpétervári Krisztus Feltámadása Katedrálisról mintáztak. A jégtemplom megnyitása a koronavírus járvány ellenére is egyúttal a magas-tátrai téli turistaszezon megnyitását jelenti.


A jégből készült alkotást cseh és szlovák jégszobrászokból álló 30 fős csapat készítette el öt hét alatt. A 12 méter magas építményhez összesen 10 kamionnyi, 1880 darab (darabonként 120 kg-os) jégtömböt használtak fel, amelynek össztömege 225 tonnát tett ki.
A 25 méter magas kupola alatt elhelyezett alkotást ezúttal is Adam Bakoš készítette, akinek cseh és szlovák szobrászok is segítettek. A 12 méter magas építményhez összesen 1880 db jégtömböt használtak fel, amelyek össztömege 225 tonnát tett ki. „A jégtemplom elkészítése során 18 szobrász és 12 segítő munkájával alakítottuk ki a gyönyörű homlokzat másolatát, melyet a templom hat főtornya ural“ - árulta el Adam Bakoš.
 
 A jégtemplom a koronavírus-járvány miatt szigorú óvintézkedések betartása mellett látogatható. Az óvintézkedések részeként a katedrálist borító sátorban egyszerre 36 személy tartózkodhat, belépés során kötelező a kézfertőtlenítés, a szájmaszk használata, valamint a 2 méteres szociális védőtávolság betartása.
A tarajkai jégtemplom a tervek szerint 2021 húsvétig naponta 9-16 óra között (a téli szezonban és a karácsonyi ünnepek idején hosszabb ideig) várja a látogatókat, a belépés ezúttal is ingyenes.
 
 Forrás és fotó: https://sokszinuvidek.24.hu; https://sielok.hu


Hirdetés
Hirdetés