Újabb halálos zuhanás a Lengyel-Tátrában Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2020/09/21
Hirdetés
A Tátrai Önkéntes Mentőszolgálat (TOPR) tájékoztatása szerint ma, szeptember 21-én újabb tragikus baleset történt a Lengyel-Tátrában, ezúttal a Svinica-hágóban (Świnicka Przełęcz). A szerencsétlenül járt 45 éves lengyel turista valószínűleg megcsúszott és lezuhant a Gąsienica-völgyből (Dolina Gąsienicowa) érkező turistaútról a Svinica-katlan (Świnicka Kotlinka) irányába. Az eset szemtanúi hívták a hegyimentőket, akiknek sajnos már csak az szomorú kötelességük maradt, hogy a holttestet Zakopanéba szállítsák.
Ez a nyolcadik halott a Tátrában ebben a hónapban. Tragikus balesetek történtek Tengerszem-csúcs (Rysy) közelében, Szélső-Békás-csúcs (Żabia Czuba) alatt, kétszer a Sas úton (Orla Perć), a szlovák oldalon a Közép-orom (Prostredný hrot) gerincén és az Elülső-Gránátfali-bástya (Velická stena), ahol két hegymászót halt meg.
A Tátrában ma gyönyörű, napos idő volt, ennek ellenére a Tátrai Nemzeti Park (TPN) figyelmezteti a turistákat, hogy a Tátra magasabban fekvő részein főleg reggel és az árnyékos helyeken előfordulhat jegesedés.
Forrás és fotó: https://tatromaniak.pl

Hirdetés
Hirdetés