Halálos baleset a Tengerszem-csúcson és a Sas úton Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2020/09/09
Hirdetés
Szeptember 9-én a kora reggeli órákban érkezett a bejelentés a Hegyi Mentőszolgálathoz (HZS), hogy előző nap egy 22 éves lengyel turista a túrát követően nem tért vissza a szállására. Kedden barátnőjével együtt a szlovák oldalról szerettek volna felmenni a Tengerszem-csúcsra (Rysy), egyikük azonban a Hunfalvy-völgyi menedékházban (Chata pod Rysmi) maradt, és nem folytatta a túrát. Mivel a csúcsra induló lány nem tért vissza a házba, ezért barátnője szerda reggel a HZS-től kért segítséget. Azt a tényt, hogy a keresett személy járt a csúcson, később a vele egy időben a csúcson tartózkodó fotós felvétele is megerősítette. A szlovák hegyimentők továbbították az információt a lengyel kollégáiknak is, akik már tudtak a tényről és ellenőrizték, hogy a keresett személy nem ment-e le a lengyel oldalon. A keresés során a lengyel hegyimentők helikopterrel körberepülték a Tengerszem-csúcs környékét, és a levegőből mozdulatlan emberi testre figyeltek fel a csúcs szlovák oldalán, a nyugati falban.

A GPS koordinátákkal ellátott helyinformációkat átadták a szlovák kollégáiknak, akik a Belügyminisztérium helikopterével indultak a helyszínre. Miután a hegyimentőket lecsörlőzték a mozdulatlan emberi test közelében, nem maradt más feladatuk, mint hogy egy mintegy 40 méteres szakaszon a helikopter által elérhető helyre szállítsák a holttestet, melyet aztán Ótátrafürden átadtak az illetéke rendőri szervek képviselőjének.
Forrás és fotó: https://www.hzs.sk

Nem sokkal ezelőtt a Tátrai Önkéntes Mentőszolgálat (TOPR) arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy az elmúlt órákban sajnos újabb halálos baleset történt, a Tátrában, ezúttal a Sas úton (Orla Perć). Az esemény részletei és pontos helye jelenleg még nem ismert.
A TOPR munkatársai ma sajnos tele vannak munkával, több különböző helyszínen egymással párhuzamosan több baleset is történt. A közvéleményt arra kérik, hogy felesleges hívásokkal ne zavarják a munkájukat, vélhetően az esti órákban tudnak majd újabb információkkal szolgálni.

Hirdetés
Hirdetés