Vacsora a csillagok alatt Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2018/02/02
Hirdetés

Magas-Tátra Régió 2018-ban is nem mindennapi élményekkel várja a turistákat. Az egy esztendővel ezelőtti téli szezonhoz hasonlóan 2018-ban is várják a vállalkozó kedvűek jelentkezését egy nem mindennapi vacsorára a csillagok alatt. A „Vacsora a csillagok alatt” (Večera pod hviezdami) elnevezésű akció keretében az előttünk álló időszakban még három alkalommal van lehetőség arra, hogy a csillagok alatt felszolgált vacsora mellett élvezzék a hegyek éjszakai hangulatát. A szolgáltatást igénylőknek lehetőséget biztosítanak egy esti felvonózásra, amely normál esetben nem lehetséges, csakis ilyen különleges rendezvények alkalmával. A résztvevők a nagyközönség előtt ugyancsak zárva tartó obszervatóriumba is beléphetnek, amely szintén felejthetetlen élményeket ígér.
Egyedülálló esti szórakozást jelenthet az 1751 méter tengerszint feletti magasságban elfogyasztott vacsora, kivételesen finom ételekkel és a hozzá kapcsolódó érdekes programokkal. Ezt a minden valószínűség szerint felejthetetlen élményt ezen a télen öt alkalommal élvezhetik az érdeklődők, ebből három időpont még az előttünk álló időszakra van tervezve.

A program üdvözlő itallal kezdődik Tátralomnicon, az Apreski Bárban. Ezután esti felvonózás következik a hangulatosan megvilágított Kő-pataki-tóhoz (Skalnaté pleso). A felvonó felső állomásától csak egy ugrás a Restaurant Skalnaté pleso, amely kényelmes ülőhelyekkel és ízletes ételekkel várja az érkezőket. A finom vacsorát követően a résztvevők átsétálhatnak a közeli obszervatóriumba, ahol rövid betekintést nyerhetnek a csillagászat rejtelmeibe. Innen az egykori Encián Szálló épületének tetején kialakított kilátóteraszra vezet az út, ahol a legszebb esti panorámában gyönyörködhetünk, valamint megnézhetjük az épületben látható tematikus kiállításokat.

A még előttünk álló időpontok: 2018. február 3; február 17; március 3.

A „Vacsora a csillagok alatt” szolgáltatás ára:
Felnőtteknek 49 €.
Gyerekeknek 12 éves korig, ellátással: 19 €.
Gyerekeknek 6 éves korig, ellátás nélkül: 9 €.

Az árban benne foglaltatik:
- Welcome drink Tátralomnicon, az Apreski Barban.
- Felvonó Tátralomnicról a Kő-pataki-tóig és vissza.
- Svédasztalos vacsora a Kő-pataki-tónál.
- Díjtalan belépés az obszervatóriumba, az Encián galériába és a kilátótoronyba.

A program várható időtartama 3 óra.
Kezdés 18:45-kor Tátralomnicon, az Apreski Barban.

A programra csak előzetes foglalás során lehet jelentkezni.
Helyfoglalás az alábbi módokon lehetséges:
- Személyesen Tátralomnicon, az Infocentrumban.
- Telefonon: +421 903 112 200.
- e-mailban: info@vt.sk.
- online: www.gopass.sk
Forrás és fotó: https://www.vt.sk
Hirdetés
Hirdetés