Tátrai levegő konzervdobozban – vicc, vagy valóság? Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2017/08/07
Hirdetés
Egy szlovák konzervgyár konzervdobozba zárt tátrai levegőt kíván piacra dobni. Joggal merül fel a kérdés: mi ez, egy hülye vicc, vagy ez tényleg lehetséges? A konzervált élelmiszerek piacán Szlovákiában jól ismert Tatrakon cégcsoport vezetése nemrégiben úgy döntött, hogy a feldolgozott állati eredetű élelmiszereken kívül a jövőben valami mást is kínál vásárlóinak. Első lépésként megkezdték a tiszta tátrai levegő konzerválását. Vajon mi állhat eme humoros ötlet hátterében?
A Tatrakon saját Facebook oldalán tett közzé egy fotót Tátrai levegő (Tatranský vzduch) nevű termékéről, az oldal kedvelői körében nem kis vitát generálva ezzel, hogy ez vajon megkésett április elsejei bolondság, vagy sem? Első pillantásra valóban úgy tűnik, hogy ez az újdonságként a piacra szánt termék leginkább csak vicc lehet, a gyártó azonban a következő választ adta spekulációkra: „Nem, ez nem vicc. Legújabb konzervünk mint emléktárgy megvásárolható a kijelölt kereskedelmi egységekben közvetlenül a Magas-Tátrában, valamint cégünk webshopjában”.

A konzervdobozon olvasható a termék összetétele, eszerint a vicces újdonság 80 %-a tátrai oxigén, 10 %-a a Tátrában legeltetett juhok hangja, 5 %-a a reggeli harmatcseppek energiája, 3 %-a tűlevelű erdőkben tett séta hangulata, és 2 %-a tátrai csúcsok fölé emelkedő napsugarak ereje. A termék minőségét a felirat szerint egészen a konzervdoboz nyitásáig („Do otvorenia“) megőrzi J
Mindez csak 1,49 €-ba kerül, amely igazán jelképes összeg ezért a nem mindennapos ajándékért, melyet sok megajándékozott minden bizonnyal mosolyogva fogad majd.
Úgy tűnik, valakit megihletett a „Csend hangja” című világszerte zeneszám, ezúttal azonban a csend helyett a tiszta levegőt kínálják konzervdobozban a vásárlóknak. Akit érdekel, a következő tátrai kirándulása alkalmával személyesen is meggyőződhet a termék minőségéről…

Forrás és fotó: https://www.startitup.sk
Hirdetés
Hirdetés