Teniszpálya lesz a legendás tavacska helyén? Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2017/03/16
Hirdetés
Korunk egyre inkább üzleti alapokon működő világa sajnos a Magas-Tátrát sem kíméli. A Lomnici-csúcs (Lomnický štít) lábánál, Tátralomnicon egy üzletember, az egykori ismert teniszező Branislav Stankovič teniszstadiont szeretne építeni, ahol versenyeket is szeretne szervezni. Az ötlettel csak az a gond, hogy a stadiont a méltán közkedvelt Tavacska (Jazierko, egykor Lipthay-tavacska) helyén szeretné létrehozni.
Stankovič korábban Kassán, majd az utóbbi években már Poprádon is szervezett rangos tenisztornákat, melyekre a világranglistán is jegyzett játékosokat hívott meg. Az üzletember azt állítja,m egy, a Tátrában megrendezett versenyre még nevesebb játékosokat lehetne megnyerni. Ezért új teniszstadiont akar építeni a Tavacska helyén, közel a sípályákhoz. „Talán én vagyok az egyetlen befektető, aki nem apartmanokat szeretne építeni a Tátrában” – hangsúlyozza.

„Kevés a beépíthető terület, de egy minőségi versenyt nem lehet a települések határában megrendezni, hiszen a tenisz ma társadalmi eseménynek számít” – magyarázza. A vállalkozó három teniszpályát szeretne kialakítani, melyet a helyiek térítésmentesen használhatnának. A verseny idejére felépülne egy ideiglenes lelátó, ezen és a centerpálya lelátóján 2500 néző foglalhatna helyet. A beruházás mintegy 300-350 ezer €-ba kerülne.
A helyiek azonban nem örülnek a helyszínválasztásnak, szerintük ez a terület különleges része a településnek. „A Tavacska egy legendás hely, amely már sok mindent túlélt. Én is azok közé tartozom, akik bíznak benne, hogy nem épült itt teniszpálya” – mondta el egy helyi lakos. A területet, ahol a teniszpálya felépülne, Tátraváros önkormányzata hosszú távra bérbe adta egy vállalkozónak. Stankovič szeretné megvásárolni a jelenlegi bérlő bérleti jogát, ehhez azonban az önkormányzati képviselők hozzájárulása is szükséges. A javaslatot már előterjesztették, ezzel azonban nem mindenki ért egyet, volt, akit sokkolt és megdöbbentett a terv. Tátraváros polgármestere, Ján Mokoš szerint a végső döntésre még várni kell. A Magas-Tátrában mindenképpen szeretnék erősíteni a versenysportokat, de az új létesítménynek máshol kell megfelelő helyszínt keresni.

Forrás és fotók: http://www.pluska.sk
Hirdetés
Hirdetés