A TATRY Card továbbra is jelentős kedvezményeket kínál Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2017/01/02
Hirdetés
A Magas-Tátra turisztikai régió az idei téli szezonban is a Tátrába látogatók figyelmébe ajánlja a számtalan kedvezményt nyújtó TATRY Card kártyát. A téli kártyák november 25-től, a 2016/2017-es téli szezon, ezzel együtt a Tarajkán (Hrebienok) felépített jégtemplom megnyitásának időpontjától érvényesek. „A kártya által nyújtott, hagyományosan legnépszerűbb szolgáltatások között megemlíthetjük a kártya érvényességi idején belüli ingyenes tömegközlekedést a tátrai villamos és a csorbai fogaskerekű, valamint a Poprád – Tarpatak – Tátralomnic vasútvonalon” – mondta el Andrea Žigová, a Magas-Tátra régió turisztikai szervezetének igazgatója. Ugyancsak ingyenesen használhatják a kártyatulajdonosok a Tátralomnic és Csorbató között közlekedő síbuszokat.

A téli szezonban használható TATRY Card kártyák érvényessége 2017. április 30-án jár le, és ahogy az igazgatónő elmondta az aktív pihenés és a hegyi turisztika szerelmeseinek ingyenes biztosítást is kínál a hegyekben. „Ennek köszönhetően a turisták gondtalanul élvezhetik a téli túrázás örömeit a kijelölt turistautakon, felmehetnek azokhoz a magashegyi menedékházakhoz, melyekre nem terjed ki a téli zárlat hatálya” – tette hozzá. Fentieken kívül a kártya kedvezményt biztosít a poprádi AquaCity élményfürdőbe, a síkölcsönzőknél, múzeumokban, galériákban, az akcióban részt vevő szállodák wellness részlegében, a kiemelt sportboltokban, valamint a régió gasztronómiai lehetőségeinek felfedezéséhez.
A személyre szóló TATRY Card kártya, mint korábban, most is csak a Magas-Tátra régió területén történő tartózkodás idején használható, amihez a vendégek a szerződött partner szálláshelyeken (az idei téli szezonban 118 ilyen van) juthatnak hozzá. A projekthez ugyanakkor 63 egyéb szolgáltató is csatlakozott, ezzel is fel szeretnénk hívni a turistákat a kártya előnyeire” – tette hozzá a turisztikai szakember.
A számtalan kedvezményt biztosító kártya díja a Magas-Tátra régió (Tátraváros települései, Poprád város és Csorba falu) területén 3 €, a Tátra lábainál 4 €. A kártya nyújtotta előnyöket és kedvezményeket a turisták maximum három éjszakai (négy nap) tartózkodás során vehetik igénybe. Amennyiben a tátrai tartózkodása meghaladja a három éjszakát, vagy már korábbról rendelkezik TATRY Card kártyával, a szerződött szállásadók a fenti összegért ismételten aktiválják a meglévő kártyákat.
Az egyre szélesebb körű kedvezményeket nyújtó kedvezménykártyát a Tátrába látogatók idén már ötödik alkalommal vehetik igénybe. Annak idején ez volt az első olyan projekt a tátrai turizmus fejlesztése területén, melyet a Magas-Tátra Régió Területi Idegenforgalmi Szervezet megvalósított. „A TATRY Card története 2012 nyarán kezdődött, azóta a Magas-Tátrában több mint 130 ezer kártyát értékesítettünk, ezek közül az elmúlt négy téli szezonban csaknem 40 ezret. Az idei nyári kártyák iránt megnyilvánuló érdeklődés – melyek érvényessége november 24-én járt le – megerősítette, hogy a látogatók részéről igény van az ilyen típusú regionális termékekre, hiszen csak az idei nyáron 21.766 darabot értékesítettünk” – fejezte be mondandóját Žigová.
A TATRY Card kártya ezen a linken megtalálható szálláshelyeken igényelhető.
A kártya használói számára kedvezményeket biztosító szolgáltatók listája itt található!

Hirdetés
Hirdetés