Megszüntetnék az alkoholárusítást a menedékházakban

Megszüntetnék az alkoholárusítást a menedékházakban

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2016/11/21
Ne lehessen alkoholt vásárolni a tátrai menedékházakban – vetette fel a javaslatot az ismert lengyel síelő, Zofia Kiełpińska.
Hirdetés
Ne lehessen alkoholt vásárolni a tátrai menedékházakban – vetette fel a javaslatot az ismert lengyel síelő, Zofia Kiełpińska, a zakopanei önkormányzat Oktatási, Sport és Idegenforgalmi Osztályának vezetője. A hivatalnok szerint a hegyi menedékházak pihenésre alkalmas helyek kellene, hogy legyenek, és ahogy az elnevezésük is sugallja, menedéket jelentsenek a hegyi túrák során, nem pedig olyan hely, ahol sört és más alkoholt, mint pl. góral teát (Herbata Góralska) fogyaszthatnak az arra járók.

Rossz példa az iskalai kirándulások résztvevőinek

Az illetékes osztályvezető szerint a hegyekbe nagyon sok diák és gyermek is kirándul, akik ahelyett, hogy a gyönyörű természetet élveznék, gyakran találkoznak részeg turistákkal, akik legtöbbször éppen a menedékházakban jutnak hozzá az alkoholhoz. „Az iskolákban tudatos környezetoktatás folyik, ennek egyik eleme a hegyen történő tanulás. Ezért nem tartom helyesnek, hogy egy ilyen oktatási kiránduláson a diákok, akik a hegyek szépsége miatt keresik fel a menedékházakat, néha erősen ittas felnőttekkel találkozzanak” – mondta a hivatalnok.
Zofia Kiełpińska ugyanakkor azt is hozzátette, hogy a Lengyel-Tátrában lévő menedékházak három önkormányzat, mégpedig Zakopane, Bukowina Tatrzańska és Kościelisko közigazgatási területén találhatók.
Forrás és fotó: https://24tp.pl

 

Hirdetés
Hirdetés