Megjelent a „Tátrai hangulatok” című könyv Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2015/12/08
Hirdetés
Örömteli hírrel szolgálhatok a Magas-Tátra történelme, régi világa, a boldog békeidők hangulata iránt érdeklődőknek. Az Agenda Natura Kiadó gondozásában 2015. december 7-én megjelent a „Tátrai hangulatok” című könyvem. „A Magas-Tátra régi képeslapokon” alcímet viselő könyv nem más, mint egy képeslapalbum, melyben korabeli képeslapok segítségével igyekszem felidézni a millennium utáni évek tátrai világát, hangulatát. Olyan képeslapokról van szó, amelyeket a XIX. század utolsó éveitől kezdődően az I. világháború végéig adtak postára, vagy vásároltak meg őseink. Az album lapjain, melyben szinte kizárólag 1920 előtt kiadott lapok szerepelnek Podbanszkóról indulva Csorbatón, Tátrafüreden, Tátralomnicon és Barlangligeten keresztül kelet felé végigmegyünk a Tátra körúton, sőt néhány lap erejéig a Lengyel-Tátrába is bepillantást nyerhetünk. A képeslapokról és a hozzájuk kapcsolódó leírásokból megismerhetjük a települések egykori legszebb, legismertebb, még ma is álló, vagy már rég eltűnt épületeit, létesítményeit, az akkor már létező menedékházakat, ismert túra- és hegymászócélpontokat.

Lényeges része a szövegnek a „boldog békeidők” korának, a képeslapok hangulatának visszaadása, ezért a könyv fontos részét képezik a 100 évvel ezelőtt postára adott képeslapok üdvözlő szövegei. Vannak lapok, amelyeknél érdekes lehet a címzett, esetleg a feladó személye, vannak hangulatos, kimondottan a Tátrához, az ott töltött időhöz kapcsolódó üdvözletek, ahogy persze semleges, de mégis olyan hangulatú sorok, amelyeket úgy gondoltam, át kell adni az olvasónak.
Az A4 formátumú, 160 oldalas, exkluzív kivitelű képeslapalbum 2015. december 15-től személyesen megvásárolható Budapesten, a Központi Antikváriumban (1053. Múzeum körút 13-15.), valamint a Könyvmoly Pop Up Store-ban (Westend bevásárló központ, aluljárószint, Jókai sétány 33.), illetve megrendelhető az Agenda Natura kiadótól az info@agendanatura.hu e-mail címen, az alábbi adatok közlésével: Könyv darabszáma – Név – Település – Utca, házszám – Irányítószám – Telefonszám – e-mail cím.
Az album ára 5.499.- Ft + szállítási költség (futárszolgálattal történő rendelés esetén). A szállítási költség egy könyv esetében 800.- Ft, kettő vagy több példány rendelése esetén ingyenes. A megrendelt könyveket a GLS futárszolgálat juttatja el a megrendelők címére.
A megrendelt könyveket előre történő banki átutalással, vagy a futárnak készpénzben lehet kifizetni. Az Agenda Natura Print Hungary Kft. bankszámlaszáma: 12082104 - 01166489 - 00100006. Az átutalás során a közlemény rovatban fel kell tüntetni a megrendelő nevét, a könyv címét és a darabszámot. Amennyiben az átutalás nem a megrendelő nevével azonos bankszámláról érkezik, a megrendelő beazonosítása érdekében a közlemény rovatban kérjük feltüntetni a megrendelő nevét.

Előrendelők
Azok az előrendelők, akik a korábbi megkeresés során a személyes átvétel lehetőségét választották, 2015. december 15-től vehetik át és fizethetik ki a könyveket a Központi Antikváriumban (1053. Budapest, Múzeum körút 13-15.).
Azoknak az előrendelők, akik futárszolgálat útján történő átvételt kértek, a GLS futárszolgálat 2015. december 10-től folyamatosan kézbesíti a könyveket az általuk megadott címre.
Azok az előrendelők, akik baki átutalással történő fizetési módot választottak, a könyv árának és a szállítási költség összegének az Agenda Natura Print Hungary Kft. bankszámlaszámára (12082104-01166489-00100006) történő átutalásával fizethetik ki a könyvet. A kiadó az összeg beérkezése után szintén a GLS futárszolgálattal juttatja el a könyveket a korábban megadott címre. Az átutalás során a közlemény rovatban kérjük feltüntetni a megrendelő nevét, a könyv címét és a darabszámot.
Az előrendelőknek ismételten köszönöm a türelmüket, a leendő vásárlóknak pedig köszönöm a vásárlást, egyúttal minden olvasónak azt kívánom, hogy a könyvet lapozgatva éljék át azt az időtlenséget, melyet a könyv összeállítása során jómagam is éreztem!

Nagy Árpád
Hirdetés
Hirdetés