Sherpa 100 emlékverseny a Magas-Tátrában Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2015/07/13
Hirdetés
A Juraj Petranský emlékére tizennegyedik alkalommal megrendezett Sherpa 100 emlékversenyen 2015-ben mind a férfi, mind pedig a női kategóriában új győzteseket avattak. A minden évben nyár elején megrendezett versennyel a szervezők a 2000-ben a Téry-menedékház alatti lejtőn lavinabalesetben elhunyt fiatal tátrai teherhordó emléke előtt tisztelegnek. Az idei versenyre június 13-án, szombaton került sor a hagyományosnak mondható Tarajka – Zamkovszky-menedékház útvonalon. A pokoli hőségben, a sokszor egyenetlen terepen 100 kg-os terhet cipelő férfiak versenyében ezúttal első alkalommal Rasťo Goriščák diadalmaskodott, aki nem csak a tavalyi győztes, egyúttal háromszoros bajnok Matej Fabšíkot győzte le, de sokáig támadta a verseny időrekordját is. A 39 perc 18 másodperces rekord végül is ellenállt a rohamnak. A harmadik helyen Matúš Vnenčák végzett. „Elégedett vagyok, ez az eddigi legjobb teljesítményem a Sherpa 100-as versenyen” – osztotta meg benyomásait a poprádi titán, majd hozzátette: „Tizenkilenc tagbaszakadt fickó közül számomra megtiszteltetés a dobogó tetején állni”.

A női versenyben ezúttal Katarína Jasenčáková diadalmaskodott, aki jól használta ki a legnagyobb ellenfélnek számító Veronika Volnárová hibáját, aki így végül a harmadik helyen végzett. „Öt perccel a rajt után a szervezők utolértek, hogy még nem indulhattam volna el, így vissza kellett mennem. Mivel korábban már túlestem egy miokardiális infarktuson, az előző, elhibázott start után már nem volt elég erő bennem” – kommentálta csípősen a helyzetet a harmadik helyen végzett versenyző.
A verseny végeredménye:
Férfiak: (100 kg): 1. Rasťo Goriščák – Zamkovszky-menedékház – 40:49 min.; 2. Matej Fabšík – Borišov menedékház (Nagy-Fátra) – 43:05 min.; 3. Matúš Vnenčák – Téry-menedékház – 43:34 min.
Nők (30 kg): 1. Katarína Jasenčáková – Hunfalvy-völgyi menedékház – 26:11 min.; 2. Lenka Mad – Hunfalvy-völgyi menedékház – 31:00 min.; 3. Veronika Volnárová – ŠK Gaštan – 31:01 min.
Családi verseny (100 kg): 1. Matúšek család – Zamkovszky-menedékház – 36:45 min.
Videó bejátszás a versenyről:









Hirdetés
Hirdetés