Túlélte a 200 méteres zuhanást a Sas úton Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2015/06/09
Hirdetés
A Honoratka-vályú június 6-án
A napokban óriási szerencséje volt egy lengyel turistának, aki a híres-hírhedt Sas út egyik legveszélyesebbnek tartott részén, a Honoratka-vályúban (Żleb Honoratki) szenvedett balesetet, azonban az őrangyalainak köszönhetően túlélte a 200 méteres meredek zuhanást. A Tátrai Önkéntes Mentőszolgálat (TOPR) weboldalán az alábbi beszámoló olvasható a balesetről:
„16 óra 18 perckor egy turista hívta a mentőszolgálatot, aki mint elmondta, elindult a Zawratról, ment egy darabig egy gerincen, majd megcsúszott és lezuhant egy meredek vályúban. Nem tudta, hogy hol van, azt mondta, hogy eltörött a bokája, és segítséget kér. A hívás után azonnal a helyszínre indult a hegyimentők helikoptere, melynek fedélzetén a hegyimentők megpillantották a balesetet szenvedett férfit a Felső-Fagyott-tavi-csorba (Zmarzła Przełączka Wyżnia) alatt, a a Honoratka-vályú szájánál, a gerinc gąsienica-völgyi oldalán.

A hegyimentők leereszkedtek a sérülthöz, elsősegélyben részesítették, majd a helikopter fedélzetére csörlőzték, és a zakopanei kórházba szállították. A 44 éves krakkói férfinak óriási szerencséje volt, hiszen több mint 200 métert zuhant a meredek, jeges vályúban, de könnyebb sérülésekkel, horzsolásokkal megúszta a nem mindennapi zuhanást. Ugyanebben a vályúban egy kísértetiesen hasonló baleset történt május 15-én, amely azonban az érintett halálával végződött.

Forrás: http://tatromaniak.pl; Fotó: Łukasz Dyduła
Hirdetés
Hirdetés