Ismét csónakok úsznak a Csorbai-tó vizén Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2015/06/10
Hirdetés
Június 1-én, hétfőn immár a nyolcadik szezonját kezdte meg a Csorbai-tavon 2007-ben ismét bevezetett csónakázási idény. A 30 éves kényszerszünet után 2007-ben újfent életre hívott kikapcsolódási lehetőség egyre népszerűbb a Magas-Tátra egyik legforgalmasabb, legismertebb településén. Június elejétől szeptember végéig idén már 22 fából készült csónak áll a látogatók rendelkezésére. „A csónakázási idény hivatalos megnyitójára a tátrai nyári turistaszezon megnyitása alkalmából megrendezésre kerülő programok között június 12-én kerül sor” – mondta el Zuzana Fabianová, a Tatry Mountain Resorts szóvivője. A tavon naponta 10 és 18 óra között lehet csónakázni, az utolsó csónakok 17 órakor indulhatnak.

Az 1345 méter tengerszint feletti magasságban található Csorbai-tavon történő evezésnek 130 éves hagyományai vannak. A tó a Tátrai Nemzeti Park (TANAP) legmagasabb, 5. fokozatban védett területei közé tartozik, ezért a tavon történő csónakázásnak szigorú szabályai vannak. „A 2014-es szezonban 2338 csónak indult útnak, a 2007-ben történt újraindítás óta 26 461 csónakban összesen 61 915 személy élvezhette a Magas-Tátra második legnagyobb taván történő csónakázást” – mondta Fabianová.
Csorbató településen, a síugrósáncok tövében a teljes nyári szezonban működik a Mini Tatralandia park nevű gyermek kalandpark. „A gyerekek használhatják a mini autókat, a vízi dodzsemet, a trambulint, valamint hegyi kerékpárt is bérelhetnek” – mondta Fabianová. Tátralomnicon a Start átszállóállomástól Tátralomnicig hegyi robogón gurulhatnak le, a legkisebbek pedig a Tarajkán található, 100 méter hosszú csúszdán csúszhatnak le a felfújható csúszógumikban. Ótátrafüreden, a tarajkai sikló alsó állomása mellett Mini fun park várja a gyermekeket kisvasúttal, trambulinnal és íjászattal. A kisgyermekes családok körében nagyon népszerű a Kő-pataki-tó mellett található Zerge park. A területet több oktatási szakaszra osztották fel, melyeken a gyerekek megismerhetik a Kő-pataki-tó, a Lomnici-nyereg, a Tarpataki-vízesések, a Felső turistaút, valamint a Csorbai-tó titkait, állat- és növényvilágát.

Forrás: http://poprad.korzar.sme.sk; Fotó: vt.sk
Hirdetés
Hirdetés