Megszűnt a webkamery.sk weboldal Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2015/03/26
Hirdetés
Március 25-én az alábbi nyilatkozat került fel az akkor már több napja nem elérhető www.webkamery.sk oldalra: „Nagyon sajnálom, hogy az alábbi nyilatkozatot kell közzétennem, mivel a www.webkamery.sk portál nagy népszerűségnek örvend, de mégis be kell jelentem az oldal megszűnését. Végtelenül sajnálom, hogy jelen helyzetben kénytelen vagyok felfüggeszteni a portál működését, amelyen keresztül napról-napra nyomon lehetett követni Szlovákia gyönyörű hegyvidéki területeinek legérdekesebb eseményeit, időjárását. Az alábbiakban röviden megpróbálom elmagyarázni az okokat.

A személyes adatok védelméről szóló törvény értelmében a nyilvánosság számára hozzáférhető területeken video- és audió rendszereket csakis a közrend és közbiztonság védelme, a bűncselekmények felderítése érdekében, vagy pedig nemzetbiztonsági érdekből lehet üzemeltetni, és ezekben az esetekben is csak akkor, ha a területen a megfigyelésre utaló egyértelmű figyelmeztetést helyeznek el.
A fenti törvényi szabályozás alapján az annak elfogadását kezdeményező szervezet egyik munkatársa, akinek nyilvánvalóan nem tetszett a webkamery.sk honlap működése (ilyen „jófiúk” nyilván többen is vannak) jelezte, hogy a weboldal megsértette a személyes adatokhoz fűződő jogait, ezért úgy döntöttem, hogy megszüntetem a webkamery.sk oldal működését.
A fentiekre, a több mint egy éve zajló ellenőrzésre tekintettel, valamint a hozzánk eljuttatott nyilatkozat alapján csak idő kérdése, mikor kell megszüntetni a webkamerák működtetését, hiszen a törvényt kezdeményezők által ezzel kapcsolatosan benyújtott panaszok már a Szlovák Köztársaság adatvédelmi hatóságainak asztalán vannak.
Kérem, hogy ne küldjenek nekem javaslatokat, mit és hogyan lehetne tenni, mert Szlovákiában élünk, és ez csak szélmalomharc lenne. Ha azonban az adatvédelmi hatóság felé kérdésük vagy javaslatuk lenne, meggyőződésem, hogy megfelelő felvilágosítást fognak kapni, mi pedig a Szlovákiában működő hasonló portálokkal együtt örömmel fogadjuk az Önök visszajelzéseit, mert végül is ez a munkánk. Ne várjanak azonban áttörést vagy változást.
Mindenesetre köszönöm az eddigi érdeklődést. Nagy megtiszteltetés volt működtetni ezt a portált, de az igazat megvallva sem időm, sem kedvem nincs további évekig a hatóságokkal harcolni. Ez idegőrlő és időigényes, egyúttal idegesítő is, hogy szinte hazajárnak az emberhez az ellenőrök.”

Forrás és fotó: http://www.webkamery.sk/
Hirdetés
Hirdetés