SMS-ben is vásárolhatunk vonatjegyet a Tátrában Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2014/07/18
Hirdetés
Július 15-től már SMS-ben is vásárolhatunk vonatjegyet a Magas-Tátrában – áll a Szlovák Vasúttársaság közleményében. Az utasoknak normál jegy vásárlása esetén üres szöveges üzenetet kell a 2233-as számra küldeniük. Aki 2 órás kedvezményes jegyet szeretne, annak egy B betűt kell elküldeni a fenti számra, poggyászjegyet X, egész napos jegyet C, egész napos kedvezményes jegyet D betű elküldésével lehet váltani. Az utas az SMS elküldését követően 2 percen belül kap egy válasz SMS-t, amellyel igazolhatja a jegyvásárlást az ellenőrnek. Az SMS-jegy 2 euróba kerül és két órán keresztül érvényes bármelyik távolságra. Ezen kívül az utasok napi jegyet is vásárolhatnak, melynek ára 4 euró. Mindkét jegynek van olcsóbb verziója.

„Ez egy újabb lehetőség arra, hogy az emberek gyorsabban juthassanak menetjegyhez” – nyilatkozta Jozef Schmidt, a társaság elnöke. Az új szolgáltatás főleg akkor jön jól, ha olyan helyen szállunk fel a vonatra, ahol egyáltalán nincs, vagy már nincs nyitva a pénztár. Az SMS-jegy a Magas-Tátrában 57 kilométeren érvényes, konkrétan a Tátrai Elektromos Vasút (TEŽ) útvonalán Csorbatótól Ótátrafüreden keresztül Poprádba vagy Tátralomnicra, a fogaskerekűn Csorbáról Csorbatóra és a Poprád - Studený Potok – Tátralomnic vasútútvonalon.  „Fokozatosan szeretnék kiterjeszteni ezt a szolgáltatást a többi vasútvonalra is” – mondta a Szlovák Vasúttársaság elnöke.
A Magas-Tátrában a vonatokon nincsenek kalauzok, ellenőrök ellenőrzik a jegyeket. Az utasoknak előre meg kell vásárolni a jegyet, amit aztán a vonaton érvényesíteni kell. Ha érvénytelen a jegy, vagy nem lett érvényesítve, 30 € büntetést kell fizetni.
A fordító megjegyzése: A dolog egyetlen szépséghibája, hogy ez az új szolgáltatás csak az Orange Slovakia, a szlovák Telekom és az O2 Szlovákia hálózatán érhető el.

Hirdetés
Hirdetés