Vasúti kirándulójegy a Magas-Tátrába Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2014/06/27
Hirdetés
Évek óta egyre többen utaznak Magyarország és Szlovákia között vasúton, tavaly több mint 266 ezren választották a MÁV-START járatait. A MÁV-START többféle kedvezményes jegyet kínál Szlovákiába közlekedő vonataira, emellett kerékpárszállítást is biztosít a nyáron nyolc pozsonyi illetve kassai, járatán. Újdonságként pedig – az idei szezontól – a Magas-Tátrába utazóknak szóló kedvezményes kirándulójegyet vezetett be a vasúttársaság.
„Magyarország Szlovákia egyik legfontosabb partnere, a magyar látogatókat országszerte szívesen látják. Szlovákiában mindenki találhat magának olyan úti célt, amely megfelel az elképzeléseinek, a pénztárcájának és persze az ízlésének is, mi pedig mindenkit szeretettel várunk” – kezdte ismertetőjét Soňa Jelínková, a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviseletének vezetője.
„Északi szomszédunk népszerű célpont a magyar turisták körében: Szlovákiába vasúton a legtöbben Pozsonyba, Kassára és a Tátra környékére utaznak. Erre alapozva vezette be a MÁV-START újdonságként a Tátrai kirándulójegyet, mely a Kassán és Poprádon át a Magas-Tátrába látogatóknak nyújt kedvező utazási lehetőséget” – mondta el Kazai Katalin, a MÁV-START Zrt. személyszállítási szolgáltatásértékesítés-vezetője a Szlovák Intézetben, a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal, a Szlovák Intézet és a MÁV-START közös sajtótájékoztatóján.

Budapestről Kassára, valamint onnan vissza reggel és este egy-egy pár EuroCity-vonat közlekedik Miskolcon át, kényelmes, légkondicionált 1. és 2. osztályú kocsikkal. A vonatoknak Kassán közvetlen csatlakozása van a hegyek „kapujába” közlekedő járatokhoz. A menettérti jegy négy napig érvényes, vonathoz kötöttség nélkül a Budapest – Miskolc – Kassa – Poprád – Csorba útvonalon, oda-vissza utazásra, 2. osztályon. A kirándulójegy érvényességi idején belül korlátlan számú utazási lehetőséget biztosít a Szlovák Vasúttársaság alábbi vonalain:
- Poprád (Poprad-Tatry) – Tátrafüred (Starý Smokovec) – Csorbató (Strbské Pleso) és Tátrafüred – Tátralomnic (Tatranská Lomnica) között a tátrai villamosvasút vonalain.
- Csorba (Štrba) – Csorbató (Štrbské Pleso) közötti fogaskerekű vasút.
- Poprád – Tátralomnic közötti vasútvonal.
Az utazás – akár egy kassai városnézés kedvéért – meg is szakítható. A menetjegy Poprád – Csorba közötti korlátlan utazásra, valamint a tátrai siklóra és kötélpályákra nem érvényes!
A felnőtteknek szóló kedvezményes jegy 36,50 euróba, a gyermekjegy 18,25 euróba kerül (nem tartalmazza az esetleges helybiztosítási díjat). Amennyiben Kassa és Poprád között InterCity-vonattal szeretne utazni, a kirándulójegyhez 6 €-s helyjegy váltása is kötelező!
Kedvezményes, oda-vissza utazásra érvényes jegy Poprádra 2. osztályon 28,50 €-ért vásárolható. Ez 1 hónapig érvényes, a kirándulójeggyel ellentétben viszont a tátrai közlekedési eszközökön nem használható!
A Budapest-Kassa vonal részletes menetrendje itt tölthető le.
A Kassáról Poprád felé, illetve onnan visszafelé közlekedő vonatok menetrendje itt tölthető le.
A Tátrai kirándulójegy Budapesten a Déli, a Keleti és a Nyugati pályaudvaron, valamint Kelenföld állomáson és a budapesti menetjegyirodában (Budapest V. kerület, József Attila utca 16.), továbbá Miskolc-Tiszai pályaudvaron és a miskolci menetjegyirodában (Miskolc, Arany János u 2.) vásárolható meg, és forintban vagy euróban is fizethető.

Hirdetés
Hirdetés