A Magas-Tátra is elérhető a Google Utcaképen Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2014/03/05
Hirdetés
A Google már 2012-ben felmérte Szlovákiát, amikor is a Street View autói minden lehetséges irányban bejárták, és a Street View (szabad magyar fordításban Utcakép) szolgáltatáson elérhetővé tették Szlovákiát. Ez azonban nem volt elég a Google számára, ezért úgy döntöttek, hogy lehetőséget biztosítanak a felhasználóknak ahhoz, hogy három kiválasztott útvonalon közelebbről is megismerjék az ország legismertebb látnivalóit. Ennek érdekében speciálisan átalakított járművek segítségével rögzítették a Street View számára szükséges felvételeket. Egy évvel ezelőtt, 2013 márciusában a kiválasztott három helyszínen (Magas-Tátra, Szlovák Paradicsom, Árva vára) egy speciálisan átalakított triciklivel, valamint egy hátizsákra szerelt, forradalmain új eszközzel a Google kb. két hónap alatt lefotózta ezeket a helyszíneket.

Érdekesség, hogy a triciklit felszerelték mindazokkal az eszközökkel, amelyekkel a Google autói rendelkeznek, a tricikli használójának 120 kg. súlyt kellett mozgatnia. Az SSD merevlemezzel felszerelt futurisztikus hátizsákra szerel kamera rögzítette a képeket 2,5 másodpercenként. A hátizsák súlya 20 kg, mellyel 8 órán keresztül szünet nélkül lehet dolgozni.
Aki szeretne meggyőződni róla, milyen felvételeket rögzített a Google Street View a fenti helyszíneken, kattintson a mapy.google.sk oldalra, és keresse meg a Magas-Tátrát (Vysoké Tatry), a Szlovák Paradicsomot (Slovenský raj), valamint Árva várát (Oravský hrad). Ezután csak meg kell fognia a jobb alsó sarokban található, sárga színű Emberkét, ás ráhúzni arra a területre, melynek utcaképét szeretnénk megnézni. Amikor megfogjuk az Emberkét, a Street View által feltérképezett területeket vastagabb kék vonallal jelölve láthatjuk.
A Magas-Tátra több pontjáról is szétnézhetünk a Street Viewen itt!
A Tarajkáról a Zamkovszky-menedékházhoz vezető turistaúttal ezen a linken ismerkedhetünk meg.!
Forrás és fotók: http://androidportal.zoznam.sk
Hirdetés
Hirdetés