Két holttestet találtak egy nap alatt a Lengyel-Tátrában Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2013/05/11
Hirdetés
Egy nap leforgása alatt két embernek az olvadó hó miatt felszínre került  földi maradványait találták meg a Lengyel-Tátrában túrázók.  A Tátrai Önkéntes Mentőszolgálat (TOPR) munkatársai hozták le a hegyről azt a holttestet, akit ma találtak meg a hegyekben. Egyelőre nem ismertek a hátborzongató felfedezés pontos körülményei. „Egyelőre csak azt tudom megerősíteni, hogy a Tátrában a Sárga-hegy (Żółta Turnia) közelében, a turistaút nyomvonalától távol találtak egy holttestet. Jelenleg csak annyi állapítható meg, hogy nem egy közelmúltban történt baleset érintettjéről van szó” – mondta el a zakopanei rendőrség helyettes szóvivője.

Időközben kiderült, hogy a Sárga-hegyen megtalált holttest valószínűleg egy 40 éves német állampolgár lehet, aki múlt év szeptemberében érkezett Zakopanéba, majd nem sokkal ezután eltűnt. A férfinak Krakkóban volt szállása, onnan indult a hegyekbe, utoljára szeptember 23-án reggel látták őt a zakopanei buszpályaudvaron.
Nem sokkal a fenti hír után közölték, hogy újabb holttestet találtak a Lengyel-Tátrában, ezúttal a hegység főgerincén, a Vörös-hegyekhez tartozó Konrád-púp (Kopa Kondracka) közelében. A rendőrségi szóvivő semmi érdemlegeset nem tudott mondani az eset körülményeivel kapcsolatban. A holttestet a hegyimentők a kedvezőtlen időjárás miatt csak vasárnap reggel vitték le a Konrád-menedékházhoz, ahonnan gépjárművel szállították a zakopanei kórházba. Azonosítása jelenleg is tart, tudnak ugyan egy eltűntről, aki még tavaly ősszel indult a hegyekbe, majd eltűnt, de az azonosságot csak a DNS vizsgálatok tudják megerősíteni.
Mindkét esetben valószínűleg az ismeretlen terepen, nagy magasságban bekövetkező hirtelen időjárás változás okozhatta a tragédiát, amihez valószínűleg hozzájárult a nem megfelelő felkészültség is. Nem ez az első alkalom, hogy a tavaszi hóolvadás során hetekig vagy hónapokig keresett turisták földi maradványai kerülnek elő a hó alól.
Forrás: http://24tp.pl; http://24tp.pl; Fotó: AgencjaGazeta.pl

Hirdetés
Hirdetés