Eltűnt és lezuhant turisták a Tengerszem-csúcson Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2013/05/21
Hirdetés
Vasárnap reggel a Tátrai Önkéntes Mentőszolgálat (TOPR) helikopterét is igénybe kellett venni annak a nőnek a kereséséhez, aki még szombat este nem tért vissza a szállására a Tengerszem-csúcsra tett magányos túrája után. Az eltűnt turista holttestét végül vasárnap reggel, a turistaút ún. „kamienia” nevű részének közelében találták meg. A 46 éves nő szombaton reggel egyedül indult a Tengerszem-csúcsra. Keresése szombaton egész éjjel folyt, majd vasárnap reggel a helikopter segítségével folytatódott, a holttestet végül a szintén a csúcsra tartó turisták találták meg vasárnap a reggeli órákban a Tengerszemtől a csúcsra vezető útvonal alsó részén. A nő valószínűleg megcsúszott a meredek, havas emelkedőn, és nagy magasságból lezuhant.

A Tengerszem és a Tengerszem-csúcs
Hétfőn ismét a mentőhelikopter hangjától volt zajos a Halastavi-völgy és környéke (ezt én magam is tanúsíthatom, hallottuk és láttuk is a helikoptert és a szisztematikus keresést, miközben a Tengerszemhez tartottunk – a szerk.). Ismét eltűnt turistát kerestek, aki az előző nőhöz hasonlóan nem tért vissza a Tengerszem-csúcsra tett túra után. Hétfőn reggel értesítették a hegyimentőket, hogy egy férfi vasárnap elindult a Tengerszem-csúcsra, ahonnan nem tért vissza, és hétfőn reggel a megszokott időpontban nem jelent meg munkahelyén. A bejelentés után a hegyimentők helikopterrel módszeresen átvizsgálták a csúcs környékét, ahol a vályúkban és az északi lejtőkön még mindig elég sok hó található (saját fotó május 20-án a Tengerszem partjáról).
Egy újabb hírből az derül ki, hogy a vasárnap eltűnt férfi valószínűleg egy 34 éves alsó-sziléziai illetőségű turista lehet, aki vasárnap reggel 7:30-kor küldte a mellékelt fotón látható MMS-t barátainak a Tengerszem-csúcsról, azóta viszont semmit nem tudnak róla. Az eltűnt 3 napos tátrai kirándulásra indult, ennek első napján barátai társaságában végigjárta a Sas utat, majd szombaton felment a Halastavi menedékházba. Vasárnap reggel egyedül indult a csúcsra, ahonnan fél 8-kor ez említett MMS-t küldte barátjának. A férfi tapasztalt túrázó volt, hágóvas, jégcsákány és sisak is volt nála. Az eltűntet a hegyimentők is keresik, időközben a rendőrség megállapította, hogy mobiltelefonja ki van kapcsolva, így nem tudják bemérni a tartózkodási helyét.
Hirdetés
Hirdetés