1 €-s szezonnyitó a Tátrában - ELMARAD!!! Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2012/11/28
Hirdetés

A hegyekben még az ősz uralkodik, de a Tátrában már minden előkészület megtörtént, hogy megkezdődjön az ide síszezon, csupán a hó hiányzik. A tátrai síterepek üzemeltetői mindenkit szeretettel várnak november 30-án, a szezonnyitón Tátralomnicra, ahol pénteken 1 €-ért lehet használni a sípályákat és felvonókat. Ha lesz hó…

Másnap a Magas- és az Alacsony-Tátrában is hivatalosan megkezdődik a síszezon. Ennek jelenleg egyetlen szépséghibája van, mégpedig az, hogy nincs megfelelő hó. „Ha az időjárás lehetővé teszi, november 30-án 1 €-ért lehet síelni a pályákon. December 1-én megnyitjuk a szezont, akár lesz hó, akár nem” – mondta Katarína Šarafínová, a tátralomnici sípályákat üzemeltető társaság, a TMR illetékese. Jelenleg a legtöbb hó a Magas-Tátrában 8 kis hókupac Csorbatónál. „Ezek a hókupacok még november 6. után maradtak meg, amikor idén először voltak kedvezőek a hóágyúzás feltételei. Azóta semmi, bár egy kevés hó hullott, a havazást követő eső azonban elmosta azt. „A jelenlegi feltételek mellett a hóágyúkat továbbra is pihentetni kell, aminek nem örülünk” – mondta Peter Tomko, a Csorbatónál lévő síközpont vezetője. Hozzáteszi viszont, hogy az ilyen időjárás nem szokatlan a Tátrában. „Emlékszem olyan novemberre, amikor fél méteres hó volt. De olyan is volt már, hogy decemberben rövid ujjú pólóban napoztunk a Szoliszkó menedékház előtt, a füvön” – tette hozzá Tomko. A hóágyúk tehát továbbra is pihennek, bár már készen állnak az indulásra. Mindannyian nagyon remélik, hogy a jelzett időjárás változás meghozza a jövő héten a lehűlést.

2012. november 29:
Mai hír szerint a hóhiány miatt idén biztosan elmarad az 1 euro-s síelés lehetőség, ezzel együtt a síszezon megnyitása is úgy a Magas-, mint az Alacsony-Tátrában is. Síszezon természetesen lesz, hogy mikor kezdődik, az még kérdés, de 1 euro-s nap ebben az idényben nem lesz Szlovákia síterepein.
Forrás és fotó: http://www.cas.sk
Hirdetés
Hirdetés