Ismét élő webkamera a Tátrában Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2012/06/07
Hirdetés

A Tátrai Nemzeti Park Igazgatóság (Správa TANAPu) jóvoltából a természet szerelmesei az utóbbi négy évben kiváló minőségű élő webkamerán követhették nyomon a Tátra élővilágának egy-egy részletét. A korábbi években vadon élő mormoták, sólymok, sasok és zergék életébe pillanthattunk be a technika segítségével. Pavol Majka, a TANAP igazgatója elmondta, hogy a korábban élőben látott állatok közül a látogatottsági adatokat elemezve látható, hogy a zerge és a mormota volt a legnépszerűbb.

Ebben az évben elsőként a fehér gólyák és a békászó sas életét követhetik nyomon az érdeklődők a folyamatosan működő webkamerákon. A számtalan gólyafészek közül egy liptószentmiklósi általános iskolának az épületén fészkelő gólyapárt választották a természetvédők, amelynek szimbóluma éppen a fehér gólya. A kitelepített kamera mikrofonnal és éjjellátóval is el van látva.
Ezeken kívül a hírek szerint a nyári szezonban ismét élő webkamerán követhetjük majd nyomon a zergék és a mormoták mindennapi életét. A gólyafészket bemutató webkamera elérhetősége: http://www.spravatanap.sk
Hirdetés
Hirdetés