Veszélyesek a lehulló száraz faágak Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2012/03/29
Hirdetés

Ezekben a napokban a gyakran szeles, viharos időjárás miatt a Tátra turistaútjain fokozottan ügyelni kell a kiszáradt fákról a heves szélmozgás következtében lehulló ágakra. Ebből a szempontból jelenleg a legveszélyesebb útszakasz a Tátraerdőfalváról a Tar-pataki-vízesésekhez vezető sárga jelzésű turistaút, a Felső turistaút Tarajka – Sziléziai ház közötti szakasza, valamint a zöld jelzésű, Tátraszéplakról a Sziléziai házhoz vezető turistaút az Alsó-Felkai-rét közelében.

Fokozott óvatosságra intenek a szakemberek a Csorbatótól a Három-forráshoz vezető zöld jelzésen, a Felső-turistaút Gödör-tó (Jamské pleso) – Három-forrás közötti szakaszán, a Nagyszalóki-csúcsra vezető kék jelzésű turistaút kezdetén, Ótátrafüred közelében, a Start átszállóállomástól a Kis-Morgáson át a Kő-pataki-tóhoz vezető kék jelzésű turistaúton, valamint az ebből elágazó zöld jelzésű turistaúton.
A szakemberek véleménye szerint a fenti útvonalak további veszélyes szakaszokkal egészülnek ki június 15-e, a téli zárlat feloldása után, hiszen ekkortól járható lesz a Jávor-völgy, a Poduplaszki-völgy és a Hátsó-Rézaknák-völgye is, melyekben szintén egyre több kiszáradt, és ezért veszélyes fa található. A turistautak érintett részein a Tátrai Nemzeti Park (TANAP) szakemberei figyelmeztető táblákon hívják fel a turisták figyelmét a veszélyre. A túraútvonalak e szakaszain mindenki csakis saját felelősségére túrázhat.
Hirdetés
Hirdetés