Zöld-tó – Téry-horhos – Téry-menedékház Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2012/02/24
Hirdetés

Mondjuk, nem ez volt az első gondolatom, amikor péntek este nyolckor megálltunk Tátralomnicon a parkolóban és ránéztem a hőmérőre: -14 fok. Át kéne öltözni...
Hőenergiám maximális tartalékolása végett ezt igyekeztem nagyon gyorsan véghez vinni, de aláöltözet, kabát, még egy aláöltözet, nem, ez sok lesz, inkább egy póló, basszus, de hideg van, mégis inkább egy plusz softshell, de akkor meg mi lesz felfelé gyalogolva? Nézzük inkább a cuccokat: lécek, cipő, fóka, botok, lapát, pieps, szonda, kész, vége, elfagyott a kezem, kinél van a pálinka?


Végre összekaparjuk magunk, indulás felfele, állítólag ez egy völgy, persze semmit nem látni a retek sötétben, biztos szép erdő, különben. Eltévedni viszont nem lehet, itt jár fel a hószán a házba, széles, szinte futóléccel is járható nyomot hagyott maga mögött. Jó két órán át semmi változás, csak monoton kaptató, egyik sötét fenyő a másik után, egyetlen egyszer egy szembe jövő pár, aki szellemként suhannak el köztünk, azt sem tudom, fiúk-e vagy lányok, csak az biztos, hogy kockára vannak fagyva. Ellenben én már a kabátot kigomboltam, a kesztyűt levettem, -14 ide vagy oda, felfelé ebben a sportban nem könnyű kihűlni. Nagy sokára kiérünk a törpefenyvesbe, Tomi megérzi a ház közelségét és elkezd rohanni, bennem meg él az ide teljesen felesleges versenyszellem, úgyhogy hajtok utána, csak néha-néha állunk meg, hogy körülnézzünk, kinyílt a táj, hatalmas, komor sötét falakat látunk magunk körül, felettünk pedig a tiszta eget, amelyről a városban nem is látszik, hogy milyen hihetetlenül csillagos tud lenni. Pár perc áhitat után szaladunk tovább, 11-kor befutunk a Zöld-taviba.
Forrás és fotó: http://marosffy.freeblog.hu
Hirdetés
Hirdetés