Duna TV – 2011. október 9. 12.50 - Hazajáró Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2011/10/01
Hirdetés
Fotó:Pintér János
2011. október 9-én a Duna TV-n egy új turisztikai magazinműsor első részét nézhetik meg az érdeklődők. A „Hazajáró” című műsor hétről-hétre bakancsot húz és nekiindul, hogy keresztül-kasul bebarangolja a Kárpát-medence varázslatos tájait és megismerje hazánk természeti- és kulturális értékeit, történelmi emlékeit és az ott élő emberek mindennapjait.

Erdélyben, Felvidéken, Kárpátalján, Délvidéken, Muravidéken, Őrvidéken és belső-Magyarországon hol gyalog, hol szekérrel, kerékpárral vagy kenuval halad vándorútja során. A Kárpátok fenséges gerinceitől, várromokon, apró fatemplomokon és véráztatta harcmezőkön át, patinás városokig – megannyi magyar emlék kíséri a „Hazajáró” soha véget nem érő útját. A műsorról sokat elárul mottója: "Elindulni és hazatérni".
A magazin első adását 2011. október 9-én 12.50 perckor láthatjuk a Duna TV-n. A műsor témája a Magas-Tátra, a magyar turistaság bölcsője. A 26 perces műsorban ízelítőt kapunk a Magas-Tátrából, majd a későbbi adásokban ellátogatunk a Pieninekbe, a Káposztafalvi-karsztba, a Retyezátba, a Torockói-hegységbe, hogy csak néhányat  említsünk a várható úticélok közül. A sorozat rendezője Vándor Attila, operatőrei Kiss Gábor és Schödl Dávid, szerkesztője pedig Kenyeres Oszkár.
A sorozat első részének forgatásán készült felvételek a film elkészítésében közreműködő Pintér János facebook oldalán tekinthetők meg.
Hirdetés
Hirdetés