27. Sherpa Rally - 2011. október 23. Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2011/10/04
Hirdetés
2011. október 23-án, vasárnap immár 27. alkalommal rendezik meg a tátrai teherhordók népszerű versenyét, a Sherpa Rallyt. A szervezők ebben az évben egy fontos újítással emelik a verseny rangját. Úgy döntöttek, hogy a hagyományos verseny most először a magashegyi teherhordók 1. Világbajnoki versenye is lesz egyben. Felhívásukban így fogalmaznak: „Ha a történelem első teherhordó világbajnoka szeretnél lenni, ne habozz, gyere! Az itt megnyert címet senki nem veheti el tőled!”


A verseny a korábbiaktól eltérően ezúttal két kategóriában kerül megrendezésre. Természetesen megmarad a hagyományos, felnőtt kategória, ezúttal ezt „A” kategóriának nevezik. Ezen a férfiaknak 50 kg, a nőknek 20 kg terhet kell felvinniük a Hosszú-tavi menedékházig.
Újdonság az úgynevezett „B” kategória versenye, amelyet gyermekek számára írtak ki. Az itt indulók Ótátrafüredről a Rainer kunyhóig versenyeznek. A nevezőknek 3 éves kor alatt babakocsiban, vagy a szülő karjában lehet megtenni a távot, 3 és 9 éves kor között pedig saját lábon, szülői kísérettel versenyezhetnek.

A verseny időpontja: 2011. október 23, vasárnap.

Az „A” kategóriás verseny útvonala: Ótátrafüred – Tarajka – Nagy-Tarpataki-völgy – Hosszú-tavi menedékház (kb. 8 km, 950 méter szintkülönbség).
Rajt: 11.00-kor Ótátrafüreden, a Grand Hotel előtti térről.

A „B” kategória versenyének útvonala: Ótátrafüred – Tarajka – Rainer kunyhó (kb. 3 km, 291 méter szintkülönbség).
Rajt: 10.30-kor Ótátrafüreden, ugyancsak a Grand Hotel előtti térről.

Nevezés október 23-án, vasárnap 7.00 – 10.15-ig a helyszínen.
Nevezési díj: Az „A” kategóriában 5.- €/fő, a „B” kategóriában nevezési díj nincs.
A nevezési díjban benne foglaltatik egy versenypóló, valamint frissítő a célban.
A győztesek köszöntése és a díjak átadása 14.00 óra körül a Hosszú-tavi menedékház előtt.

A versenyen a versenyzőknek a saját hátikosarukat kell használni, a szervezők csak korlátozott számban tudnak hátikosarat biztosítani. A versenysúlyok előkészítése, csomagolása, mérlegelése, ellenőrzése az egykori szabadtéri színpad előtt térségen.

A verseny az eszmei dicsőségen túl értékes díjakért is folyik. Az „A” kategóriában (nők és férfiak egyaránt) pénzdíjakért versenyeznek, az első helyezett 150.-, a második 100.-, míg a harmadik helyezett 50.- € pénzdíjra számíthat. A gyermek kategória győztesei oklevelet, érmet, valamint egy kis ajándékot kapnak jutalmul.
A versenyen mindenki saját felelősségére vehet részt!
Hirdetés
Hirdetés