Két baleset egy napon, egy helyszínen Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2011/01/31
Hirdetés

Január 29.-én, szombaton egy nap alatt két baleset is történt egymás után azon a sziklafalon, ahol december 19.-én három lengyel hegymászót sodort el egy lavina. Úgy tűnik, ebben a szezonban a Poduplaszki-völgyben található Hátsó-Tisovka lesz a hegyimentők akcióinak fő terepe… 


Szombaton délelőtt érkezett a segélyhívás a Tátrai Önkéntes Mentőszolgálat (TOPR) központjába egy lengyel hegymászótól, aki a Poduplaszki-völgy alsó részén, a Hátsó-Tisovka nevű csúcs alatti Mrozek-jégen jégmászás közben kiesett a falból. A szerencsétlenül járt mászó mindkét lábán megsérült. A HZS kiérkező szakemberei a sérültet azonnal levitték a völgybe, ahol ellátták a sérüléseit, majd kivitték Lysá Polanára, és ott átadták az időközben megérkező családtagjainak.
Röviddel a mentőakció után a Hegyi Mentőszolgálat (HZS) ótátrafüredi központjába érkezett egy segélyhívás ugyanarról a helyről, ahol ezúttal egy cseh hegymászó szenvedett végtagsérüléseket. A cseh hegymászó az előző baleset helyszínétől balra, sziklás terepre zuhanva szerezte sérüléseit. A baleset sérültjét a HZS szakemberei terepjárón szállították Ótátrafüredre.


Forrás: www.hzs.sk
Hirdetés
Hirdetés