A „Remény serpái” a Lengyel-Tátrában Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2022/09/16
Hirdetés
Szeptember első hétvégéjén a Tátrát, különösen a Roztoka-völgyet (Dolina Roztoki), a Lengyel-Öt-tó völgyét (Dolina Pięciu Stawów Polskich) és a Halastavi-völgyet (Dolina Rybiego potoku) elárasztották a kék pólós „Remény serpái” (Szerpowie Nadziei). Ez volt a második alkalom, hogy az önkéntesek összefogtak, hogy a fogyatékkal élőknek lehetőséget adjanak arra, hogy megvalósítsák álmaikat – a hegyekben legyenek és megérintsék a felhőket.
Szeptember 3-án, szombaton a „Szerpowie Nadziei 2022” projekt 210 résztvevője indult el a Lengyel-Tátra turistaútjain. Két fő irányba tartottak: fogyatékkal élő embertársaink a kék pólósok segítségével a Lengyel-Öt-tó völgyébe és a Halastavi-völgybe indultak „saját Everestjük” felé.

A „Remény serpái” első csoportja már reggel 5.45-kor elindult a Głodówka menedékháztól (Schronisko Górskie Głodówka) a Bialkai-szénégető (Palenica Białczańska) irányába, ők a Zerge-hegy (Kozi Wierch) elérését tűzték ki maguk elé. Kicsivel később több mint százan indultak el a Halastó (Morskie Oko) irányába: kisebb és nagyobb gyerekkocsik, kerekesszékek, kisebb és nagyobb gyalogosok...
Miután visszatértek a Głodówkára, finom vacsora és tábortűz várt rájuk, ahogy az cserkészekhez illik gitárral és énekléssel. Este 22.15-kor volt a serpák „eligazítása, ahol összefoglalták a hegyi tevékenységüket és terveket készítettek a 2023-as évre.
A „Remény serpái 2022” projektben 76 fogyatékkal élő, 52 szülő és gondviselő, valamint 84 serpa és szervező, így összesen 210 ember vett részt.





Forrás és fotók: https://www.facebook.com

Hirdetés
Hirdetés