2022. augusztus 29., hétfő

Sátrat vertek a Halastó partján

A lengyel Tátrai Nemzeti Parkban (TPN) a táborozás tilalma ellenére néhány turista úgy döntött, hogy a Lengyel-Tátra legnépszerűbb tavának partján ver sátrat. Előfordul, hogy a Tátrában a turisták a vadonban alszanak, általában csak elterülnek egy hálózsákban és várják a napfelkeltét. Ez a páros azonban sokkal több fantáziáról tett tanúbizonyságot, és úgy döntött hogy két sátrat állít fel a Halastó (Morskie Oko) nyugati partján, az ún. „Szerelmesek-félszigetén” (Półwyspie Miłości). Augusztus 12-én reggel 8 óra körül a tatromainak.pl oldal névtelen olvasója szokatlan látványba botlott, és a vadkempingjükben kapkodva reggeliző turistákat talált a tó partján. A helyszínre hívták a nemzeti park őreit, de nem tudni, történt-e beavatkozás és lett-e valamilyen következménye az esetnek.Forrás és fotó:
https://tatromaniak.pl

2 megjegyzés:

  1. Nincs új a nap alatt, hajnalban a Koncsisztára indulva 3 lengyel sátrát láttam a Batizfalvi-tó partján, már akkor sem zavartatták magukat. Milyen igaz is: miden szabály annyit ér amennyit a betartására forditanak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amióta világ a világ táboroztak, bivakoltak mászók, túrázók a Tátrában. Szinte mindegyik völgyben van "tüzelőkő", aminek a fedezékében vészelték át az éjszakát eleink. Sőt még tüzet is raktak! Ezért ma helyben lőnének le. Jómagam számtalan helyen bivakoltam, az omladékvölgyi bivakvárosban volt, hogy egész hetet. Lehet ezt normálisan, ésszel művelni, nem lesz tőle semminek baja. Nyilván nem vernék sátrat a Poprádi tó partján, de ez nem is erről kellene, hogy szóljon.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...