2020. július 20., hétfő

Lezárások a Lengyel-Tátrában

A lengyel Tátrai Nemzeti Park (TPN) felújítási munkák július 14-től további értesítésig miatt lezárta a Pańszczyca-völgyben (Dolina Pańszczyca) a Sas út végpontjára, a Kereszt-nyeregbe (Przełęcz Krzyżne) vezető sárga jelzésű turistautat a fekete jelzés elágazásától. Mivel a nemzeti park nem tett közzé a munkák befejezésének várható időpontját, így vélhetően hosszabb ideig tartó lezárásra kell készülni. 
Július 15-től, szerdától ugyancsak felújítási munkák miatt nehézségek várhatóak a Liliom-hágó (Przełęcz Liliowe) és a Svinica-hágó (Świnicka Przełęcz) közötti útvonalon is, ezt az utat azonban nem zárják le a turistaforgalom előtt.
Tovább folytatódnak a felújítási munkák a Brzeziny parkolótól a Gąsienicas-völgybe (Hala Gąsienicowa) vezető fekete jelzésű útvonalon, ezen az úton előreláthatólag október végéig nehézségekre kell számítani, de az út járható.


További értesítésig zárva marad a Svinica (Świnica) és a Zawrat-hágó (Zawrat) közötti piros jelzésű turistaút, melynek nagy része a múlt évi sziklakitörés során megsemmisült, és az instabil sziklák továbbra is nagy balesetveszélyt jelentenek.
Forrás és fotó: https://krakow.wyborcza.pl

1 megjegyzés:

  1. Ugyancsak útépítési munkákat tapasztaltunk (anélkül hogy erről bárhol irtak volna) a Klin-re vezető piros jelzésen. A munkások a "lépcsőket" újitották fel, de ott a szakaszból adódoan ki lehet kerülni őket.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...