2020. július 26., vasárnap

Fontos információ a Magyarországról a Tátrába utazóknak – hoszabb időre lezártak egy sokak által használt útvonalat a Tátra irányába

A június 28-án, vasárnap este a Murányi-fennsík (Muránska planina) környékét sújtó heves vihar jelentős károkat okozott az utakon. A Vereskő (Červená Skala) és Tiszolc (Tisovec) közötti II / 531-es számú főút egyik éles kanyarjában a hirtelen lezúduló víz mindkét oldalról elmosta a nemrégiben javított aszfaltút egy részét, ezért ez az út a Murányalja (Muráň) és Murányhuta (Muránská Huta) közötti szakaszon azóta járhatatlan.
„A II / 531 sz. út kb. fél kilométer hosszú szakaszon súlyosan megsérült. Az út egyik felét elmosta, a másik felét alámosta (ezért instabil) a hirtelen lezúduló csapadékvíz, ezért ezen a szakaszon a forgalmat le kellett zárni. Az úttest javítása valószínűleg több hónapot vesz igénybe, a mérnököknek és a tervezőknek meg kell vizsgálni az utat, és meg kell találni a javításhoz szükséges optimális megoldást” – mondta a besztercebányai kerület elöljárója.

5 megjegyzés:

 1. Köszi az infót, mindig arra járok, kedden Dobsina felé kell kerülnöm.

  VálaszTörlés
 2. Nem kell kerülni, van párhuzamos út.

  VálaszTörlés
 3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 4. A fennsikra vezető erdészeti úton ELVILEG különösebb kerülő nélkül lehetne utazni, de annak hasznalatara6 külön engedély kell. Pár napja próbáltam , de a rendőr nem engedett át . A kérdésre sem válaszolt, h honnan lehet az engedélyt beszerezni.
  Így normál turistáknak nem marad más, mint dél felé kerülni.
  A jó hír viszont az, h Jolsva felé a kerülő út kb. 4 km-re megy el egy egyedülálló aragonit barlangtol. Gyalogolni csak a parkolobol kell, max 10 percet
  Érdemes megnézni.

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...