2020. július 26., vasárnap

Fontos információ a Magyarországról a Tátrába utazóknak – hoszabb időre lezártak egy sokak által használt útvonalat a Tátra irányába

A június 28-án, vasárnap este a Murányi-fennsík (Muránska planina) környékét sújtó heves vihar jelentős károkat okozott az utakon. A Vereskő (Červená Skala) és Tiszolc (Tisovec) közötti II / 531-es számú főút egyik éles kanyarjában a hirtelen lezúduló víz mindkét oldalról elmosta a nemrégiben javított aszfaltút egy részét, ezért ez az út a Murányalja (Muráň) és Murányhuta (Muránská Huta) közötti szakaszon azóta járhatatlan.
„A II / 531 sz. út kb. fél kilométer hosszú szakaszon súlyosan megsérült. Az út egyik felét elmosta, a másik felét alámosta (ezért instabil) a hirtelen lezúduló csapadékvíz, ezért ezen a szakaszon a forgalmat le kellett zárni. Az úttest javítása valószínűleg több hónapot vesz igénybe, a mérnököknek és a tervezőknek meg kell vizsgálni az utat, és meg kell találni a javításhoz szükséges optimális megoldást” – mondta a besztercebányai kerület elöljárója.

11 megjegyzés:

 1. Köszi az infót, mindig arra járok, kedden Dobsina felé kell kerülnöm.

  VálaszTörlés
 2. Nem kell kerülni, van párhuzamos út.

  VálaszTörlés
 3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 4. A fennsikra vezető erdészeti úton ELVILEG különösebb kerülő nélkül lehetne utazni, de annak hasznalatara6 külön engedély kell. Pár napja próbáltam , de a rendőr nem engedett át . A kérdésre sem válaszolt, h honnan lehet az engedélyt beszerezni.
  Így normál turistáknak nem marad más, mint dél felé kerülni.
  A jó hír viszont az, h Jolsva felé a kerülő út kb. 4 km-re megy el egy egyedülálló aragonit barlangtol. Gyalogolni csak a parkolobol kell, max 10 percet
  Érdemes megnézni.

  VálaszTörlés
 5. Dobsina és Rozsnyó felé lehet Poprádot elérni ?

  VálaszTörlés
 6. Van arról valakinek információja, hogy az út járható már? Előre is köszi!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Továbbra is le van és egy jó darabig (több hónap) elvileg le is lesz. 531 Tisovec – Červená Skala, v úseku Muráň – Predná Hora - Prepadnutá vozovka. Úsek uzatvorený. (ford.: beszakadt úttest, lezárt, útszakasz).

   Törlés
 7. Az út tegnap (is) le volt zárva. A vár melletti egysávos kerülő út felé Murán központjában egy mindkét irányból behajtani tilos tábla került kihelyezésre. Ennek kicsit ellent mond, hogy pár száz méterrel beljebb egy ideiglenes jelzőlámpa üzemel, ami minden óra 15-kor 5 percre zöldet jelez. Pár kocsi járt ezen az úton, de számomra nem derült ki, hogy legálisan-e? Minden esetre aki pl. a google maps alapján tervez útvonalat (ez számol ezzel az úttal) az korlátozott időablakkal és a bizonytalan jogi helyzettel számoljon.

  VálaszTörlés
 8. Megjavították már?Tudja valaki mikor lesz kész?

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...