2018. április 17., kedd

Halálos baleset a Tengerszem-csúcs felé vezető turistaúton


2018. április 14-én, szombaton egy turista valószínűleg megbotlott, vagy megcsúszott a Tengerszem-csúcsra (Rysy) vezető jelzett turistaúton, és néhány száz métert csúszott a Tengerszem (Czarny Stawu pod Rysami) irányában, a kicsúszás a tó felett kb. 150-200 méterrel ért véget. Az eset szemtanúi azonnal értesítették a hegyimentőket, mások megpróbálták újraéleszteni a férfit, melyet a Tátrai Önkéntes Mentőszolgálatot (TOPR) helyszínre érkező szakemberi folytattak, a férfi azonban a kórházba szállítást követően életét vesztette.
A Tátrában ezekben a napokban szép, napos időjárás a jellemző. A virágzó krókuszok és a tavaszi aura ellenére a magasabban fekvő területeken még téli körülmények uralkodnak, a turistautakat nedves, kásás hó borítja.

4 megjegyzés:

 1. Tart ég a zárlat a Rysyn,ha jól tudom!?Hogy is van ez?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez úgy van, hogy a baleset a lengyel oldalon történt, ahol nincs téli zárlat.

   Törlés
 2. A szlovák oldalon június 15-ig téli zárlat van, fokozottan védeni kell az élővilágot, lehetőség szerint senki ne menjen a hegyre, mert, ha baleset éri a helikopter zaja, stb. durva beavatkozás az élővilág rendjébe. A lengyel élővilág már átlépte ezt az evolúciós lépcsőt, ott a mozgás nincs korlátozva, te és a zergék is bátran mozoghatnak, megriadhatnak, vigyázzon mindenki magára :)). Én ezt nagyon álságosnak érzem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez esetben a lényeg, hogy a Tátra két oldalán két önálló nemzeti parkról van szó, melyeknek az előírásai nem csak ebben az esetben különböznek egymástól.

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...