2018. január 2., kedd

Halastó 4.0 – ezúttal részegen, agresszívan…

Hajfű-tisztás (Polana Włosienica). Idáig szállítják a lovasszánok a Halastóhoz tartó turistákat. December 31-én, szilveszter napján, 13 óra körül kb. 300 ember várt arra, hogy levigyék őket a lovasszánok. Olyan hosszú sor várakozott arra, hogy elinduljanak a Bialkai-szénégető (Palenica Białczańską) parkolójába, hogy a sor vége a PTTK pavilonjánál állt.
„Egy férfi a Tátrai Nemzeti Park (TPN) egyenruhájában azt mondta, hogy 200 embert tudnak még levinni, többet nem, mert nincs több szán. Ez botrány! Hogy jutunk le a parkolóban hagyott autónkhoz?” – mondta felháborodva egy varsói nő. Mint a legtöbben, akik ott voltak, ő sem akart gyalog lemenni. Nem vette figyelembe a tájékoztatást, hogy a Hajfű-tisztásról 17:00 órakor indul az utolsó lovasszán a parkolóba.
Sok fiatal, láthatóan ittas turista egyetértett vele, akik várakozás közben alkoholt, sört és forralt bort fogyasztottak. Gyorsan kitört a botrány. Az ittas várakozók a parkőröket kezdték sértegetni. Egy fiatal férfi, miután megtudta, hogy sem ő, sem a felesége, sem a gyermeke nem fér bele abba a 200 fős csoportba, akit még levisznek a lovasszánok, megpróbálta megvesztegetni a parkőrt, hogy őt és családját vigye le a szolgálati autóval, és miután a parkőr erre nemet mondott, sértegetni kezdte az őröket, majd verekedést provokált.

A TPN Parkőrségének vezetője, Edward Wlazło megerősítette, hogy a Hajfű-tisztáson kaotikus jelenetek zajlottak le. „Mióta a nemzeti parknál dolgozom, nem tapasztaltam ilyen durva és vulgáris magatartást a turisták részéről. Mindez az alkoholnak volt köszönhető. A turistákkal kapcsolatos problémák aznap már délben elkezdődtek. Néhány részeg fiatalt, akik már a parkolóban láthatóan erősen ittasak voltak, tájékoztattuk arról, hogy ilyen állapotban nem tanácsos felmenniük a hegyre. Erre ők nagyon vulgárisan és gúnyosan reagáltak, majd később közülük az egyik provokálta ki a parkőrökkel történő összetűzést. Később aztán részeg turisták – de nem csak ők – újabb problémát okoztak azon a helyen, ahol a lovasszánok indulására vártak.
 A várakozók közé ugyanis folyamatosan újabb és újabb emberek érkeztek, akik annak ellenére, hogy tudták, hogy nincs több lovasszán, nem akartak lemenni. Legtöbbjük 19 és 35 év közötti fiatal volt…
Az utolsó lovasszánok 17:20-kor indultak el lefelé. „Nem hagytunk fent senkit, aki le akart jönni. Nem szerettük volna megismételni a Karácsonykor lejátszódott esetet” – mondta a parkőrség vezetője.


Forrás és fotó: http://24tp.pl

6 megjegyzés:

 1. Az összeset meg kéne etetni a medvékkel!!!

  VálaszTörlés
 2. Lengyel-Magyar két jóbarát együtt issza borát😂
  Talán el kellene gondolkozni lengyel testvéreinknek egy este tízig közlekedő autóbuszjáraton (szilveszterkor éjjel 2 ig), vagy kabinos felvonón, netalán földalatti vasúton...
  Legegyszerűbb a lovaskocsizás megszüntetése lenne, de ez sértené egyesek érdekeit. Ha tovább gondolom, akkor jó megoldás lehetne ha valaki nem akar gyalogolni, akkor még lenn megváltja időpontra a jegyét a visszaútra, így már itt kiderül, ha sétálni kell.
  Amúgy szégyen ami történt, lassan már nem is vágyom a Tátrába a tömeg és a zsúfoltság miatt. Pár éve egy szimpla szeptemberi csütörtökön perceket kellett
  várakozni egy erdei útszűkületben a lengyel 5 tó felé, éreztem hogy ez már sok lesz. Aztán 2 éve reggel 8kor fél óra sorbanállás 1800 méteren a Giewont alatt... Ez már nem a természet érintetlenségéről szól, és erre jönnek ezek a kretén hírek (sajnos a valóság). Elcseszett nemzedék

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sajnos nekem is ezért sok már a Tátra... Javaslom a Retyezatot :)

   Törlés
 3. Szlovákiában teljesen jól tudunk évek óta közlekedni mindenfelé. Idén többek közt Sziléziai házhoz mentünk fel Ótátrafüredről a felső turista úton:) Gyönyörű volt és normális emberekkel találkoztunk.
  Az Öt-tó völgyébe mi sem megyünk többet!!TÖMEGNYOMOR. Emellett a szívem megszakadt szegény lovakért.

  VálaszTörlés
 4. Bő 1 óra alatt le lehet érni gyalog.....amíg ment a balhé, meg a pótszánokra várakozás, már le is értek volna, és mozgás közben nem is fáznak. Kisgyerekkel meg ekkora sétára ne induljon az ember, vagy, ha megy is, akkor bőven időben, és nem a lovas-szánra alapozva. Mint, ahogy írta más is, ha ekkora a tömegnyomor, nem kellene szán, így a lusták alapból elkerülnék a helyet. Aki meg felbírt mászni gyalog, az le is jön.

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...