2017. szeptember 4., hétfő

Hibrid járművek válthatják a lovakat a Halastónál

A Tátrai Nemzeti Park (TPN) júliusban úgy döntött, hogy új típusú járművekkel váltják ki a Halastóhoz közlekedő útvonalon dolgozó lovak munkáját. A nemzeti park enyhíteni szeretné a turistákat vontató lovak szenvedését, ezért ezen az útvonalon hamarosan hibrid járművek szállítják majd a turistákat.
A lovak nehéz fizikai munkáját elektromos meghajtású járművekkel kívánják kiváltani. Ennek az új járműnek a prototípusa már létezik, jelenleg éppen tesztelés alatt áll. A legutóbbi próbálkozás nagyon jó eredményeket hozott, a jármű mind a felfelé, mind pedig a lefelé vezető utat problémamentesen járta végig. A járművön ennek ellenére még kisebb módosításokat kell végrehajtani, és további tesztelések is szükségesek. Miután ezek megtörténnek, megkezdődhetnek a tárgyalások a járművek tömeggyártásáról.
A jelenleg is tesztelt jármű elektromos motorral van felszerelve, így semmilyen káros anyagot nem bocsát ki. A jármű automatikusan bekapcsol, amikor a terhelés eléri az állatokat jelenleg érintő legnagyobb terhelést. A jármű a tervek szerint egyszeri feltöltéssel 4-5 teljes fordulót lesz képes megtenni.

Forrás: http://portaltatrzanski.com; Fotó: TPN

1 megjegyzés:

  1. Sok jelentősége nincs, mivel este 8 után kb 2 pecenként mennek le és felfelé a szutyok dízelekkel a "bennfentesek", akik a takarítatlan úton olyan porfelhőt kavarnak, hogy utána csikorog az ember fogai között a homok. Mondhatnám úgyis, hogy porhintés az egész.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...