2017. február 10., péntek

Eszkimó hétvége – Tátralomnic, 2017. február 11-12.

A Tátralomnicról a Kő-pataki-tóhoz közlekedő kabinos felvonó Štart átszállóállomásának közelében, a Lomnici-csúcs lábánál február 11-12-én ebben az évben is megrendezik a szánhúzó kutyák fesztiválját (Snežné psy). A fesztivál eseményeire ezúttal is a Štart átszállóállomás feletti Áfonyás (Čučoriedky) nevű lejtő nyugati részén kerül sor. Az esemény legfontosabb szereplői ezúttal is a szánhúzó kutyák lesznek, akiknek a legkegyetlenebb téli körülmények sem jelentenek komoly kihívást. A husky, malamut és szamojéd fajták közös tulajdonsága, hogy a megszokottól vastagabb a bundájuk, hiszen ezek a kutyák a világ sok részén extrém hidegben élnek és dolgoznak.
A fesztivál leginkább várt eseményei a kutyaszános bemutatók lesznek, de a kutyaszánozás mellett pl. motoros szánok ingyenes kipróbálására is lehetőség lesz. A legfiatalabb látogatókat igazán különleges programokkal várják, ezek közül a „Cesta Inuitu” és az „Expedícia Sever” nevű játékos versenyek iránt várható a legnagyobb az érdeklődés. Ezek a versenyek nem csak szórakoztatóak, de a részt vevő gyermekek megtapasztalhatják, milyen az élet az Északi-sarkon, és mint valódi felfedezők, részt vehetnek egy távoli, jéggel borított országba tett expedíción. A szervezők a fő attrakciókon kívül mindkét napon kísérő programok sokaságával – pl. a Kő-pataki-tónál az óriás hóembercsaláddal – várják elsősorban a kisgyermekes családokat, de természetesen a felnőtteket és az idősebbeket is. 
Eszkimó hétvége 2017 - Beharangozó


Eszkimó hétvége 2015

 
Eszkimó hétvége 2016

Forrás: http://www.vt.sk

2 megjegyzés:

  1. A rendezvényre kutyával is ki lehet látogatni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mivel a Tátra szlovák oldalán lehet kutyával túrázni, így azt gondolom, erre a rendezvényre is ki lehet menni kutyával.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...