2016. június 22., szerda

Halálos zuhanás a Svinica alatt

Június 22-én egy szemtanú értesítette a Tátrai Önkéntes Mentőszolgálat (TOPR) ügyeletét, aki látta, hogy egy másik turista zuhan lefelé a Svinica (Świnicą) és a Zawrat-hágó (Zawrat) közötti turistaúton. A helyszínre érkező hegyimentőknek nagyon gyorsan sikerült lokalizálni a baleset helyszínét, a lezuhant férfi életét azonban már nem tudták megmenteni, a baleset következtében a helyszínen életét vesztette. Azt egyelőre nem lehet biztosan tudni, hogy mi volt a baleset oka, a hegyimentők a holttestet a zakopanei kórházba szállították, ahol a rendőrség segítségével láttak hozzá az azonosításhoz.

A Tátra egyes magasabban fekvő részein továbbra is téli körülmények uralkodnak, az északi lejtőket és az árnyékos vályúkat továbbra is hó borítja. Ez vonatkozik többek között a Gsienica-völgyből a Zawratra vezető turistaútra, a Zawratot a Svinicával összekötő turistaút azonban jelenleg már száraz.

Forrás: http://tatromaniak.pl; Fotó: Korni Ło

1 megjegyzés:

  1. A múlt hét kedden 06.14.-én a Zawrat kuloárjának teljes szélességében kb. 150-200 m hosszan legalább 1 m vastag hó volt.
    A kuloár bal oldali bordáján vezető túristaút láncai a legalább 2 m hóréteg alatt voltak. A "bátrak" -akik azért voltak- mindenféle kerülőutakon próbálkoztak. Rossz volt nézni. Szerencsére aznap nem történt baleset.
    sanyi

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...