2015. február 9., hétfő

Új tanösvény a Csorbai-tónál

A Tátrai Nemzeti Park Igazgatósága (Správa TANAPu) Csorba községgel közös finanszírozásban új tanösvényt alakított ki a Csorbai-tó mellett. A tó körüli tanösvényen felállított, szlovák és angol nyelvű információs táblákról sok-sok érdekességet megtudhatunk a Tátráról, a hasznos tudnivalókat pedig érdekes képekkel illusztrálták a tanösvény megálmodói. A Csorbai-tóhoz látogató, azt körülsétáló turisták a tanösvény tíz információs tábláján megismerkedhetnek a Tátrai Nemzeti Park állat- és növényvilágával, a hegyvidéki területekkel, a tavakkal, az erdőkkel, vagy a ritka cirbolyafenyővel és a magashegyek lakójával, a törpefenyővel. Szintén sok érdekességet megtudhatunk a szűkebb környezet, a Csorbai-tó és Csorbató település múltjáról és jelenéről.

Az akadálymentesített, kimondottan könnyű sétával bejárható tanösvény ideális célpontja lehet a kisgyermekes családoknak, az idősebbeknek, a fogyatékkal élőknek, valamint kedvezőtlen időjárás esetén a Magas-Tátrába látogató bakancsos turistáknak és síelőknek is.


Forrás és fotók: http://spravatanap.sk

2 megjegyzés:

 1. Hol lehet reklamálni a magyar nyelv hiánya miatt?Azért Magyar földön,minimum illene az anyanyelvet is használni!Nem csak a valamit tiltó táblákon...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Franciaország, Trianon-palota. Az ő nagyhatalmi érdekeik hintették el a viszályt a Kárpát-medencében.
   De már elkéstünk vele :)

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...