2014. január 29., szerda

Sas út – a teljes útvonal 7 percben

A Sas út (Orla Perć) a legnehezebb és a legveszélyesebb turistaút a Tátrában, amely nagyrészt a Svinica (Świnica) keleti gerincén halad, hágókon és csúcsokon keresztül a Zawrat-hágótól (Zawrat) a Kereszt-nyeregig (Krzyżne). Ez a leghosszabb összefüggő gerincút a Magas-Tátrában, melyen 1906-ban történt megnyitása óta több mint 120 személy vesztette életét.

A film kronológiai sorrendben bemutatja a Sas út legérdekesebb szakaszait a következő útvonalon:
Zawrat (Zawrat, 2158 m) – Kis-Zerge-hegy (Mały Kozi Wierch, 2228 m) – Zsidó-vályú (Żydowski Żleb) – Fagyott-tavi-taraj (Zmarzłe Czuby) – Felső-Fagyott-tavi-csorba (Zmarzła Przełączka Wyżnia, 2201 m) – Honoratka-szakadék (Honoratka) – Fagyott-tavi-csorba (Zmarzła Przełęcz, 2126 m) – Zamarla-torony) – Zerge-csorba (Kozia Przełęcz, 2137 m) – Zerge-bástya (Kozie Czuby, 2263 m) – Felső-Zerge-csorba (Kozia Przełęcz Wyżnia, 2240 m) – Zerge-hegy (Kozi Wierch, 2291 m) – Buczyna-völgyi-csorba (Przełęcz nad Buczynową Dolinką, 2225 m) – Kulczyński-szakadék (Żleb Kulczyńskiego) – Fekete-Barát-kémény (Kominek pod Czarnym Mniszkiem) – Hátsó-Sieczka-csorba (Zadnia Sieczkowa Przełączka, 2194 m) – Déli-Gránát-csúcs (Zadni Granat, 2240 m) – Középső-Sieczka-csorba (Pośrednia Sieczkowa Przełączka, 2218 m) – Középső-Gránát-csúcs (Pośredni Granat, 2234 m) – Elülső-Sieczka-csorba (Skrajna Sieczkowa Przełączka, 2200 m) – Északi-Gránát-csúcs (Skrajny Granat, 2225 m) – Gránát-csorba (Granacka Przełęcz, 2145 m) – Nagy-Sas-tornyocska (Wielka Orla Turniczka ) – Alsó-Sas-csorba (Orla Przełączka Niżnia, 2135 m) – Sas-orom (Orla Baszta) – Jasiński-csorba (Pościel Jasińskiego, 2125 m) – Buczyna-taraj (Buczynowe Czuby) – Nowicki-csorba (Przełęcz Nowickiego, 2105 m) – Nagy-Buczyna-torony (Wielka Buczynowa Turnia ) – Kis-Buczyna-torony (Mała Buczynowa Turnia ) – Madár (Ptak) – Kereszt-domb (Kopa pod Krzyżnem ) – Kereszt-nyereg (Krzyżne, 2112 m).

Figyelem! A film megtekintésének egyetlen helyes módja HD felbontásban és teljes képernyőn. A türelmetlen nézőket tájékoztatom, hogy maga a tényleges Sas út az 57. másodperctől kezdődik, de hangulata miatt mindenkinek ajánlom az egészet végignézni. A film elkészítése majdnem két hónapot vett igénybe, a film összesen több mint 10 óra anyagból lett összeállítva.

Forrás és fotó: http://www.wykop.pl

6 megjegyzés:

 1. Jesszusom ! káprázatos, fenséges, csodálatos !

  VálaszTörlés
 2. Fenséges és csodálatos valóban, de sajnos arra nem alkalmas, hogy az ember áttekintést kapjon az útvonalról, az egész hangulatáról. Kár hogy végig a zene ritmusához igazodva villog a képernyő, kevés lehetőséget sem hagyva az elmélyülésre.

  VálaszTörlés
 3. A videó egyszerűen értékelhetetlen. Ha el akartam volna szédülni, inkább megiszok néhány pálinkát. Össze vissza van vágva, az ember feje és szeme belefájdul 1 perc után. Nem is néztem végig, pedig szerettem volna. Semmi értelme nem volt megcsinálni ezt a filmet. Abszolút élvezhetetlen! :(

  VálaszTörlés
 4. Szenzációs! Én nem szoktam magashegységben túrázni, de így ízelítőt kaptam a hangulatából. Köszönöm a készítőknek! :-)

  VálaszTörlés
 5. Szörnyű, semmit nem lehet rendesen megnézni, szanaszét van vagdosva. Kár érte.

  VálaszTörlés
 6. Élvezhetetlen, borzasztó minőségű munka.

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...