2012. október 18., csütörtök

A hosszú hétvégén nem jár a tarajkai sikló


Aki az előttünk álló, szép kirándulóidővel kecsegtető hosszú hétvégén a Magas-Tátrába készül, és esetleg siklóval szeretne feljutni Ótátrafüredről a Tarajkára, nem árt ha tudja, hogy a sikló a szokásos őszi karbantartás miatt október 15-től október 26-ig (majd október 29-től 31-ig ismét), tehát ezen a hétvégén sem közlekedik.

Északi szomszédaink bizonyára meglepetéssel vették tudomásul, hogy szép időt is jósolnak a meteorológusok, és valószínűleg ennek hatására ezen a hétvégén, október 19-től 21-ig, vagyis péntektől vasárnapig a sikló történetében először a karbantartás ideje alatt vonatpótló autóbuszokkal fogják szállítani a turistákat a Tarajkára, mégpedig naponta 8:30 és 16:30 között. És hogy lássuk, milyen jószívűek is szlovák barátaink, azt ígérték, hogy jó idő esetén a helyettesítő buszjárat hétfőn is közlekedni fog…
Tátraturista megjegyzése:
Ez vicc, de valamiért nem tudok nevetni rajta… Talán azért nem, mert ez a hozzáállás felháborító…

4 megjegyzés:

 1. Nem az lett volna felháborító inkább, ha semmi sem jár helyette? A karbantartást valamikor meg kell csinálni, és gondolom a fagyokat nem célszerű megvárni. Az egy véletlen, hogy épp jó idő lesz, de legalább pótolják.

  VálaszTörlés
 2. Az valóban felháborítóbb lett volna, de az benne a bibi, hogy az őszi karbantartás deklarált időpontja novemberben van, minden évben akkor szokták elvégezni. Nem azt mondom, hogy ez az intézkedés kimondottan ellenünk, a nem kis számú Magyarországról érkező turista ellen irányul, de hogy barátságtalan lépés, az biztos. És üzletileg sem kellően átgondolt, ez viszont már az ő bajuk...

  VálaszTörlés
 3. Tegnap /1o.21./uzemelt az biztos, es a honlapjukon talalhato kiiras ellenere a Kopataki to es Lonnici nyereg kozott is uzemelt az uloszekes felvono.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tévedés,21.-én,vasárnap ott voltam és nem üzemelt!!! Igaz én korán reggel mentem,de leérkezve Tarajkára láttam hogy nem üzemel!!!

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...