2012. július 7., szombat

Villám csapott egy házaspárba a Tátrában - a férfi szombaton életét vesztette


Július 6-án, pénteken késő délután az utóbbi napokban szinte megszokottá vált újabb vihar csapott le a Tátra térségére. A Giewont és a Vörös-hegyek környékén heves villámlás volt megfigyelhető. A Tátrai Önkéntes Mentőszolgálat (TOPR) 18:10-kor érkezett a bejelentés, miszerint a Vörös-hegyekről levezető piros jelzésű turistaúton, a Keskeny-csorba (Chuda Przełącka) és a Lejtős-rét (Polana Upłaz) között található Kemence (Piec) nevű sziklacsoport közelében egy villámcsapás következtében egy férfi eszméletlen állapotban fekszik a földön, a bejelentés tevő feleség pedig lábának részleges bénulása miatt mozgásképtelenné vált.

Ezután a kapcsolat megszakadt. A TOPR munkatársai mentőhelikopterrel érkeztek a helyszínre, ahol azonnal megkezdték az eszméletlen férfi újraélesztését, ami majdnem egy órán át tartott. A súlyosan megsérült férfit 19:04-kor adták át a zakopanei kórház sürgősségi osztályának. A helikopter 19:10-kor repült vissza a férfi feleségéért, aki időközben szintén eszméletét vesztette.
A hegyimentők figyelmeztetik a turistákat, hogy a Tátra fölött az utóbbi napokban napi rendszerességgel viharok vonulnak át. Ennek ellenére minden nap turisták tömegei indulnak a hegyekbe. A viharos időjárás várhatóan a következő napokban is folytatódni fog.

Frissítve 07.07-én 18.30-kor:
A súlyosan megsérült férfi, akit pénteken villámcsapás ért a Lengyel-Tátrában, szombaton a kórházban belehalt a sérüléseibe.
Forrás és fotó: http://24tp.pl

2 megjegyzés:

  1. 7.-én jöttünk haza a Lengyel-Tátrából. Mi szerencsére csak egy vihart fogtunk ki fent, pedig 6 napot túráztunk. Nem is mentünk tovább a menedékháztól. Sajnálom őket. De a Tátra megint csodálatos volt. Láttunk Havasi Gyopárt is. Zakopane pedig varázslatos. Ja, és imádunk Biedronka!!!

    VálaszTörlés
  2. Jól sejtem, ha Biedronka, akkor Csom, és zakopaneinfo?
    A Lengyel-Tátrában könnyebben talál az ember havasi gyopárt, több arrafelé az olyan mészköves rész, ami turistáknak is hozzáférhető.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...