2011. december 2., péntek

Megkezdődött a síszezon a Magas-Tátrában


Fotó: SITA
Csorbatón és Tátralomnicon ma megkezdődött a síszezon. A téli sport szerelmesei Csorbatón az Interski, Tátralomnicon pedig a Start alatti lejtőket használhatják, de csak a műhónak köszönhetően. A csorbatói síközpont igazgatója, Peter Tomko reklámfogással indította az idei síszezont, az első napon egy euróért lehetett itt síelni.

Az időjárás ezen a télen eddig eléggé mostohán bánik a téli sportok kedvelőivel. Az enyhe idő miatt az alacsonyabban fekvő területeken nem tudják beindítani a hóágyúkat. Csorbatón jelenleg az Interski lejtő és felvonója üzemel, itt átlag 30 centiméter a hóréteg vastagsága. Az elkövetkezendő napokban az üzemeltetők az Esíčko lejtőt terítik majd be hóval. Természetes havazást csak karácsony körül várnak, ezért továbbra is hóágyúkkal teszik lehetővé a lejtőkön a síelést.
Ma megnyílt a tátralomnici síközpont is. A műhóval ellátott sípálya innen egészen a Start átszállóállomásig húzódik. A síelők modern felvonókkal közlekedhetnek. „Mától kezdve naponta  lehet itt síelni, nem zárjuk be a sípályákat, és a lehetőség szerint újabbakat nyitunk majd meg" – mondta Lenka Maťašovská, a pályákat üzemeltető Tatry Mountain Resorts képviselője.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...