2011. július 16., szombat

Parkolási káosz várható a Magas-Tátrában

Az ingyenes parkolási lehetőségek megteremtése, a város és a falvak által biztosított parkolási kedvezmények miatt parkolási káosz várható a Magas-Tátra szlovák oldalán, ahol feje tetejére állt a parkolási biznisz. Hosszas egyeztetések, a parkolódíjakról folytatott, éveken át tartó eredménytelen tárgyalások után a Tatry Mountain Resorts (TMR) úgy döntött, hogy a nyári turistáknak is ingyenes parkolás lehetőséget ajánl az újonnan épült tátralomnici parkolójában.

A TMR egymillió € költséggel hozta létre 400 férőhelyes parkolóját Tátralomnicon. „A piac határozza meg a versenyt. Célunk az, hogy a látogatóknak ne kelljen minden szolgáltatásért külön-külön fizetni, hanem csak egyszer kelljen elővennie a pénztárcáját. Szinte minden szálláshelyen ingyenesen lehet parkolni, ezért a turisták sehol sem akarnak parkolódíjat fizetni” – mondta el a TMR vezetője, Bohuš Hlavatý. A vezető elmondta, hogy a tátralomnici parkolón kívül ingyenes parkolási lehetőséget kínálnak a Csorbai-tónál üzemeltetett kisebb parkolójukban is.

2 megjegyzés:

  1. A fenti cikk óta eltelt 3 év.Azóta változatlanul ingyenes a parkolás?A Zöld-tóhoz túráznánk,egy-két éjszakára letennénk az autót.Milyen alternatív(ingyenes) parkolási lehetőségek vannak a környéken?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak a TMR tátralomnici parkolójában, a felvonó alsó állomása mellett van ingyenes parkolási lehetőség. Tátralomnicról busszal (vagy gyalog) mehettek ki a Zöld-tó parkolójához, vagy ott parkoltok, de az fizetős. Ha gyalog mentek, akkor lehet rövidíteni, Tátralomnicról Matlárházán át egyenesen a völgybe, ezt térképen meg tudod nézni.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...