2011. február 1., kedd

Red Bull sí- és snowboard tömegverseny – Zakopane, 2011. február 27.


Február utolsó hétvégéjén kerül sor Zakopanéban a sokak által várt extrém téli tömegsportrendezvényre, a Red Bull sí-és snowboard tömegversenyre. A résztvevők a Gáspár-csúcsról (Kasprowy Wierch) elképesztő sebességgel siklanak le a hat kilométerre, Kuźnicében kijelölt célhoz. Itt nem elég jól síelni, kellő bátorság is szükséges hozzá, hogy teljesíteni tudják ezt az extrém útvonalat – kevesebb, mint 10 perc alatt. Már előzetesen hatalmas az érdeklődés a verseny iránt, a szervezők több száz amatőr versenyző nevezésére számítanak.


A versenyt 2009-ben rendezték meg első alkalommal, a több mint 600 indulóból a kiesések és a versenyt feladók miatt végül is 226 amatőr versenyző ért célba. Az első versenyt a katowicei Wojtek Szczepanik nyerte, 6 perc és 18 másodperces eredménnyel. 2010-ben a hó hiánya miatt elmaradt a verseny, ezért aztán az extrém síelés kedvelői már nagyon várják az idei verseny elindítását jelentő pisztoly dörrenését.
Mindazok, akik szeretnének részt venni a nem mindennapi versenyen, február 1-től regisztrálhatnak a http://www.redbull.pl oldalon. A jelentkezők száma korlátozott, a kvalifikációs futamokon 30 fős csoportokban az első 600 jelentkező vehet részt. A legutóbbi versenyre a 600 fő nem egészen 2 hét alatt regisztrált, ha tehát valaki indulni szeretne, idejében regisztrálnia kell magát!
Az előválogatót február 26.-án rendezik a Szymoszkowa-tisztáson. Az itt jól teljesítők közül aztán a legjobb 300 indulhat a február 27-én 8.30-tól megrendezésre kerülő versenyen. A versenyen csak 16 év felettiek indulhatnak, valamennyi induló, kategóriától és nemtől függetlenül egyszerre lesz elindítva, de a legjobb eredményt elérő női és férfi síelőket, valamint női és férfi snowboardosokat külön-külön, valamint az abszolút első helyezést elérő indulót díjazzák.
További információ a www.redbull.pl/zjazdnakreche oldalon olvasható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...